PANEL: ENERJİ POLİTİKALARI, HİDROELEKTRİK, SANTRALLER, ÇEVRE

PANEL: ENERJİ POLİTİKALARI, HİDROELEKTRİK, SANTRALLER, ÇEVRE
MUĞLA
21.02.2011

HES`lerin olumsuz etkilerini anlatan panel ilgiyle izlendi.

 

Şubemizin de içinde yer aldığı TMMOB Muğla İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen "Enerji Politikaları, Hidro Elektrik Santraller, Çevre" konulu etkinlik, 18 Şubat 2011 Cuma günü yapılan çevre gezisi ile başladı.

Panelistler ve Oda temsilcilerinin katıldığı bu gezide, HES kurulması planlanan Ula İlçesi Kavakçalı köyü ve Köyceğiz İlçesi Pınar köyü Yuvarlakçay deresinde incelemelerde bulunuldu.

19 Şubat 2011 Cumartesi günü İl Özel İdaresi Konferans Salonunda "Vatandaş Mustafa" Filminin gösterimiyle devam eden etkinlikte TMMOB Başkanı Mehmet SOĞANCI tarafından bir açılış konuşması yapıldı.

Harita Mühendisleri Odası eski Genel Başkanı Hüseyin ÜLKÜ‘nün yönettiği panelde, Yıldız Teknik Üniversitesi‘nden Prof. Dr. Beyza ÜSTÜN, Pamukkale Üniversitesi‘nden Doç. Dr. Harun Kemal ÖZTÜRK, EMO Enerji Çalışma Grubundan Bekir Kemal ULUSALER ve Jeoloji Yük. Müh. Tahir ÖNGÜR konuşması olarak yer aldı.

Yerel basının yoğun ilgi gösterdiği, üyelerimiz ve çevre temsilcilerinin de katıldığı panelde HES‘lerin çevreyi olumsuz etkilediği ve durdurulması gerektiği görüşü ortaya konuldu.

Okunma Sayısı: 1289
Fotoğraf Galerisi