PANEL: KIRMIZI ET BUNALIMI

PANEL: KIRMIZI ET BUNALIMI
MERKEZ
25.05.2010

Büyük ilgiyle izlenen panelde, ODA Başkanımız Dr. Gökhan GÜNAYDIN bir sunum yaptı.

 

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi (AÜZF), Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği ve Ankara Zootekni Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen "Kırmızı Et Bunalımı" konulu panel, 25 Mayıs 2010 Salı günü AÜZF Dekanlık Konferans Salonu‘nda yapıldı.

ODA Başkanımız Dr. Gökhan GÜNAYDIN, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat MİRMAHMUTOĞULLARI ve AÜZF Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇOLAK Panel öncesinde kısa bir süre sohbet ettiler.

Panel, Ankara Zootekni Derneği Başkanı Prof. Dr. Gürsel DELLAL, AÜZF Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mesut TÜRKOĞLU, AÜZF Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇOLAK ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat MİRMAHMUTOĞULLARI‘nın açılış konuşmalarıyla başladı.

Daha sonra Prof. Dr. Mehmet ERTUĞRUL‘un yöneticiliğinde gerçekleştirilen "Kırmızı Et Bunalımı" Panelinde, ODA Başkanımız Dr. Gökhan GÜNAYDIN da sunum yaptı. GÜNAYDIN, üreticinin 15 liraya kestirdiği etin marketlerde 30 liraya satıldığına işaret ederek, bu alanda bir spekülatör aranıyorsa, bunun üretici tarafında olmadığını söyledi. GÜNAYDIN, et ithalatı ile Türkiye‘deki üretimin cezalandırılmaya çalışıldığını belirtti.

Panelde ayrıca Prof. Dr. Numan AKMAN (AÜZF), Doç. Dr. Salih KARAÇALTI (Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği, Dr. Hüseyin VELİOĞLU (Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği), Hakan AKKOYUN (Türkiye Süt, Et, Gıda San. Ve Ürt. Birliği) ve Mustafa DEMİR (Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği) konuşmacı olarak yer aldı.

II. Başkanımız Dr. Turhan TUNCER, Yönetim Kurulu üyelerimiz Özden GÜNGÖR, Kadriye KALINBACAK ve Doç. Dr. Melahat AVCI BİRSİN, TMMOB Yönetim Kurulu Üyemiz Ergin ÖZÜGÜR ve Yedek Yönetim Kurulu Üyemiz Mehtap ERCAN BİLGEN de Panele katılım sağladı.

Okunma Sayısı: 913
Fotoğraf Galerisi