-PANEL-TARSUS'UN KURTULUŞU 27.12.2004

ADANA
28.12.2004
 

27.12.2004 TARSUSUN KURTULUŞUNDA; MİİLİ MÜDAFAİ HUKUK DERNEĞİ, TARSUS ZİR. ODASINDA PANEL DÜZENLEDİ. ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASINI TEMSİLEN ADANA ŞUBE BAŞKANIMZ SAYIN AYHAN BARUT PANELSİT OLARAK KATILDI.

Toprak, devletin vazgeçilmesi olanaksız temel unsuru, egemenlik ve bağımsızlığımızın simgesidir. Ülkemizi ve insanlarımızı korumak, huzurumuzu, güvenliğimizi ve bunların devamlılığını sağlamak gibi düşüncelere önem vermeyen; kendi vatandaşının ve şirketlerinin ekonomik gücünü yabancı kişi veya şirketlerle eş değer seviyeye çıkarmadan ve kendi vatandaşına ve şirketlerine, yabancı ülkelerle aynı hakkı sağlamadan, ülkesinde yabancıya sınırsız hak sağlayan yaklaşımlar kolaylıkla savunulamaz.

Tapu ve kadastro genel müdürlüğü yabancı işler daire Başkanlığı tarafından hazırlanan "14 Temmuz 2004 tarihli raporda, 44bin740 yabancı gerçek kişinin Türkiye topraklarında taşınmaz edindiği görülmektedir. 28.10.2004 tarihine kadar bu satışlar 52.884 yabancıya çıkmıştır.

14 Temmuz 2004 tarihine kadar 67 yabancı ülkeden kişilerce Türkiye’den alınan taşınmazların toplam alanı 273 milyon 408 bin 392 metrekaredir ki bu gün daha da artmıştır. Bunlardan binalı meskenli alanların büyüklüğü 1 milyon 664 bin 693 metre kare, arsa/arazi büyüklüğü 269 milyon 412 bin 197 metre kare, bağımsız bölüm alanı da 2 milyon 331 bin 492 metre karedir.

Türkiye'DE TAŞINMAZI OLAN YABANCILARIN YAKLAŞIK YÜZDE 33'ünü Yunanlılar oluşturuyor. Ağırlıklı olarak Batı Anadolu'DAKİ TAŞINMAZLARI SATIN ALAN 14 BİN 418 YUNAN VATANDAŞININ TÜRKİYE'nin 26 şehrinde 12 bin 535 taşınmazı bulunuyor.

11 bin 595 Alman vatandaşı 11 bin 27 taşınmaza sahip olup 5.557 İngiliz'E 2.805 DEKAR, 2.485 SURİYELİYE YAKLAŞIK 245 MİLYON METREKARE ARAZİ SATILMIŞTIR.

TÜRKİYE'de taşınmaz ediniminde, öbür ülkeler arasında Suriye, İngiltere, Avusturya, Hollanda, Fransa, Belçika, İtalya ve KKTC vatandaşları başı çekiyor.

Türkiye'DE TAŞINMAZ SATIN ALAN YABANCILARIN YÜZDE 44.2'si İstanbul ve Antalya'YI TERCİH EDİYOR. RAPORA GÖRE, İSTANBUL'da 60 ülkeden 9 bin 805 yabancının 9 bin 583 taşınmazı bulunuyor. 9 bin 477 yabancının 7bin 293

adet taşınmazının bulunduğu Antalya, mülk ediniminde İstanbul'DAN SONRA İKİNCİ, 5 BİN 976 ADET YABANCININ 4 BİN 355 TAŞINMAZININ BULUNDUĞU BURSA'da üçüncü sırada yer aldı.

İzmir, Hatay, Aydın, Mersin ve Muğla'DA YABANCILARIN TAŞINMAZDA TERCİH ETTİĞİ BAŞKA İLLER OLARAK SIRALANIYOR. İSTANBUL, İZMİR VE BURSA'da en fazla taşınmaz yatırımını Türk asıllı Yunanların,Antalya da Almanlar ve Hollandalıların,Hatay ve Gaziantep'TE SURİYELİLERİN, ANKARA DA İSE A.B.D'lilerin yaptığı belirlendi.

Ayrıca, Fransa, Hollanda, Avusturya, ABD, İsrail ve başka ülkelerin şirketlerinin kiraladığı toprakların bilgileri henüz toparlanamamıştır.

Resmen belgelenememekle birlikte, özellikle Güney Doğu topraklarımızdan yabancıların, paravan kişi ve kuruluşlar kullanarak, yoğun "arazi" anlamında bulundukları gözlenip, yazılmaktadır.

BUGÜN DE DEVLETLER TOPRAKLARINI YABANCIDAN ESİRGİYORLAR

Devletler yapılarını korumak, yaşamlarını güvenli olarak sürdürebilmek için, tarih boyunca toprak konusunda, ülkelerinde ki yabancı unsurları titizlikle gözleyen, toprakla ilgili vatandaşlık haklarını yabancıdan esirgeyen şekilde kıskanç davranmışlardır. Bu duyarlılık bu gün de devam etmekte, Avrupa İnsan Hakları sözleşmesi'NDE YABANCI KİŞİLERİN MÜLKİYET HAKLARININ KISITLANABİLECEĞİ KABUL EDİLMEKTEDİR.

BİZDE İSE; CUMHURİYET 29 EKİM 1923’TE KURULUYOR, AYNI YIL İÇERİSİNDE CUMHURİYETİ KURANLAR KÖY TOPRAKLARINI YABANCILARIN İSTİLASINDAN KORUMAK İÇİN KÖY YASASI ÇIKARIYOR, 2003 YILINDA İSE İŞ BAŞINDAKİ İKTİDAR BU YASAYI KALDIRIP TOPRAKLARIMIZI YABANCILARA SATIYORLAR. ABD VE AVRUPA BİRLİĞİ'nin baskılarıyla Cumhuriyet'İN ÖNEMLİ KAZANIMLARINDAN BİRİSİ OLAN 442 SY. KÖY KANUNU'nun yabancı gerçek ve tüzel kişilerin köy sınırları içerisinde taşınmaz edinimin yasaklayan 87.Md. yürürlükten kaldırılmıştır. 19/07/2003 tarih ve 4916 sayılı kanunun 19.Md. ile 2644 sayılı Tapu Kanunu'NUN 35. VE 36. MADDESİ YENİDEN DÜZENLENEREK, YABANCI UYRUKLU GERÇEK KİŞİLERİN VE YABANCI ÜLKELERDE BU ÜLKELERİN KANUNLARINA GÖRE KURULAN TÜZEL KİŞİLİĞE SAHİP TİCARET ŞİRKETLERİNİN ÜLKEMİZDE TAŞINMAZ MAL EDİNMELERİNE İLİŞKİN YENİ ESASLAR GETİRİLMİŞTİR.

AYRICA, KÜRESELLEŞME ADINA ÇIKARTILAN, 6224 SAYILI YABANCI SERMAYEYİ TEŞVİK YASASI'nın 10.Md.'NDE "YERLİ SERMAYE VE TEŞEBBÜSLERE TANINAN TÜM HAKLAR, MUAFİYETLER VE KOLAYLIKLARDAN, AYNI SAHALARDA ÇALIŞAN YABANCI SERMAYE VE TEŞEBBÜSLERDE AYNI ŞARTLAR DAHİLİNDE İSTİFADE EDERLER." HÜKMÜYLE DE YABANCI SERMAYELİ ŞİRKETLERE

TÜRKİYE'de taşınmaz mülk ve bunlara ilişkin haklar edinme yetkisi verilmiştir.

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE YABANCIYA TAŞINMAZ HAKKI NASIL VERİLDİ

"YABANCI UYRUKLU GERÇEK KİŞİLER İLE YABANCI ÜLKELERDE BU ÜLKELERİN KANUNLARINA GÖRE KURULAN TÜZEL KİŞİLİĞE SAHİP TİCARET ŞİRKETLERİNİN 30 HEKTARDAN FAZLA TAŞINMAZ EDİNEBİLMESİ, BAKANLAR KURULU'nun iznine tabidir."

Görüldüğü üzere yabancı gerçek ve tüzel kişilerin izinle edinebileceği taşınmazlar açısından sayı, alan, yer yönüyle bir kısıtlama, sınır ve süre getirilmemiştir. Yabancı gerçek ve tüzel kişilere Türkiye'NİN HER YERİNDE TAŞINMAZ EDİNME HAKKI VERİLMİŞTİR.

YENİ DÜZENLEME İLE YABANCI GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLER, HAZİNENİN EN DEĞERLİ TAŞINMAZLARI İÇİNDE YER ALAN DEVLET ÜRETME ÇİFTLİKLERİ İLE ORGANİZE HAYVANCILIK BAŞTA OLMAK ÜZERE, TÜRKİYE'nin en önemli tarım alanlarını, su

havzalarını, maden ve enerji kaynaklarımızın bulunduğu alanları, tarihi turistik sahaları doğrudan satın alabilecekler ve onların sahibi olabileceklerdir.

Anayasa'NIN 168.MADDESİNDEKİ "DOĞAL KAYNAKLAR DEVLETİN HÜKÜM VE TASARRUFU ALTINDADIR" İLKESİNE KARŞIN, AYNI ZAMAN DİLİMİNDE; KÖY KANUNU, MADEN KANUNU VE YABANCI YATIRIMLAR KANUNU GİBİ KANUNLAR PEŞ PEŞE DEĞİŞTİRİLEREK ÜLKE TOPRAKLARININ %15'i yani yaklaşık 100.000km2'LİK BİR BÖLÜMÜ, 20 ADET

AMERİKAN, KANADA VE ANGLO-AMERİKAN KÖKENLİ ÇOK ULUSLU ŞİRKETE (ÇUS) MADEN ARAMA VE SINIRSIZ AYRICALIKLAR TANINARAK VERİLMEKTEDİR.

BİRÇOK ÇOK ULUSLU ŞİRKET, BOR MADENİ VE TRONAYA’YA GÖZ DİKMİŞTİR VE ELDE ETMEK İÇİN HER TÜRLÜ GİRİŞİMİ YAPMAKTADIR. ALTIN, PETROL, PLATİN GİBİ MADEN SAHALARINI TEKELLER KAPATMAKTA, MADENLERİN BULUNDUĞU TOPRAK TALAN

EDİLMEKTE, CEVHERİN ÇIKARILMASINDA KISA ÖMÜRLÜ, KOLAYCI YÖNTEMLER UYGULANARAK KAYNAKLAR ZİYAN EDİLMEKTEDİR. YABANCILAR İÇİN AMAÇ, EN KISA ZAMANDA ELDE EDİLEN KâRLARI KOLAYCA ÜLKELERİNE GÖTÜRMEKTİR. ÜLKE TOPRAKLARI

TÜM ZENGİNLİKLERİYLE BİRLİKTE AYAĞIMIZIN ALTINDAN KAYMAKTADIR.

VAKIF ARAZİLERİ İLE İLGİLİ YASALARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERLE DE, YERLİ, YABANCI DİNİ CEMAAT VAKIFLARININ ARAZİ EDİNMELERİNE BÜYÜK OLANAKLAR SAĞLANMIŞTIR.

BU DURUM ANILAN VAKIFLARIN EKONOMİK YÖNDEN BÜYÜK OLANAKLARA KAVUŞMASINA, MİSYONERLİK ETKİNLİKLERİNİN ARTMASINA, ETNİK VE DİNİ AYRIMCILIĞIN KESKİNLEŞMESİNE NEDEN OLMAKTADIR.

YABANCIYA TAŞINMAZ EDİNME HAKKI OSMANLI'YI DA ÇÖKERTMİŞTİ

Osmanlı İmparatorluğu'NUN YIKIM SÜRECİ, 1856 YILINDA ISLAHAT FERMANI İLE YABANCILARA TAŞINMAZ EDİNME HAKKI VERMEKLE HIZLANMIŞTI.

1857-1892 ARASINDAKİ 35 YIL İÇİNDE VE YALNIZ İZMİR DOLAYLARINDA VE SADECE İNGİLİZLERİN 2,8 MİLYON DÖNÜM VATAN TOPRAKLARINI ALDIKLARI GÖRÜLDÜ.

BUNA O YILLARDAKİ RUM, ERMENİ VE YAHUDİLERİN ELİNE GEÇEN TOPRAKLAR DA EKLENDİĞİNDE YAKLAŞIK 6 MİLYON DÖNÜM TOPRAĞIN YABANCILARA GEÇTİĞİ, TOPRAK EDİNDİRME YASASI SONUNDA EGE'deki Türk köylüsünün topraklarının elinden alındığı açıkça görüldü.

1895'DE İZMİR'in yüzde 85'İNİN TAPUSU (ZAMANIN İNGİLİZ BÜYÜK ELÇİSİNİN DE ŞAHSEN BEYANIYLA DOĞRULADIĞI GİBİ) YABANCILARIN ELİNE GEÇMİŞTİR. İZMİR’DE ALSANCAK, KARŞIYAKA GİBİ SAHİLLERİN DIŞINDA BORNOVA VE BUCA GİBİ SEMTLER DE TAM BİR İNGİLİZ KENTİ GİBİ OLMUŞ, BURALARDA İNGİLİZLERE AİT BİNALAR İNGİLİZ BAYRAKLARIYLA VE IŞIKLARIYLA DONATILMIŞTIR. İZMİR, KURTULUŞ SAVAŞI'nda ancak yunanlıların denize dökülmesiyle tekrar Türk şehri olabilmiştir.(1)

BİZ SATIYORUZ, YA ONLAR?

Avrupa Birliği (AB)'NİN BASKILARIYLA ÇIKARILAN, YABANCILARIN TÜRK TOPRAKLARINA SAHİP OLMALARINA İZİN VEREN 19 TEMMUZ 2003 TARİH VE 4916 SAYILI YASANIN YÜRÜRLÜĞE GİRMESİNDEN SONRA GEÇEN BİR YIL İÇİNDE, YABANCILARA TOPRAK SATIŞLARININ 67 İLİMİZE YAYILMIŞ OLDUĞU GÖRÜLMEKTEDİR. AB'ye girme uğruna vatan toprakları satılırken, acaba diğer ülkelerde durum nedir? Biz satarken acaba onlar ne yapıyor?

* Önce 1 Mayıs 2004'DE AB'ye yeni katılan ülkelere bakalım.

Macaristan, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Latviya, Litvanya ve Estonya'DA AB'ye girmeden önce, yabancılara toprak satışı yasaklanmıştı. Bu ülkeler, AB'YE GİRMEDEN ÖNCE PAZARLIK YAPTILAR VE BİR GEÇİŞ SÜRECİ İÇİNDE, YABANCILARA TOPRAK SATIŞI YASAĞININ DEVAM ETMESİNİ SAĞLADILAR.

 

ÖRNEKLER :

1- AB ÜLKELERİ VE İZLANDA, NORVEÇ VE LİECHTENSTEİN VATANDAŞLARI POLONYA'da 01 Mayıs 2004 tarihinden itibaren mülk sahibi olabilecekler ama tarım ve orman arazilerini önümüzdeki 12 yıl satın alamayacaklar.

2- Macaristan'DA, AB'ye katılım tarihi olan 1 Mayıs 2004'DEN SONRAKİ 1LK 7 YIL İÇİNDE YABANCILARA TARIM VE ORMAN ARAZİLERİ SATIŞI YAPILMAYACAKTIR.

3- ÇEK CUMHURİYETİ VE SLOVAKYA'da da, önümüzdeki ilk 7 yıl içinde yabancılara tarım ve orman arazisi satışı yapılamayacaktır.

4- Avrupa Birliği üyesi olmayan İsviçre'DE, YABANCILARIN TOPRAK SATIN ALMASI YASAKLANMIŞTIR. İSVİÇRE'de, sadece sürekli olarak en az beş yıl oturup çalışmış olan yabancılar mülk sahibi olabilmektedir.

5- Avrupa Birliği'NE GİRME HAZIRLIKLARI YAPAN BULGARİSTAN'da yabancılar tarım arazileri satın alamazlar. Yabancılar Bulgaristan'DA, BAHÇESİ OLAN BİR KONUTU DAHİ SATIN ALAMAZLAR. BULGARİSTAN'DA AB'YE GİRER GİRMEZ YABANCILARIN TARIM ARAZİLERİNİ KAPIŞACAĞI KORKUSU ÇOK YAYGINDIR.

6- HIRVATİSTAN'da yabancı kişi ve şirketler tarım arazisi satın alamazlar. Hırvatistan'DA YABANCI KİŞİ VE ŞİRKETLER ORMAN VE ORMAN ARAZİSİ DE SATIN ALAMAZLAR.

7- RUSYA PARLAMENTOSU, (DUMA) YABANCILARIN TARIM ARAZİSİ ALMASINI YASAKLADI. YABANCILARA, TARIM ARAZİLERİ SADECE 49 YILLIĞINA KİRAYA VEREBİLECEK. DUMA ENDER GÖRÜLEN BİR BİRLİK SERGİLEYEREK, YALNIZ 6 MİLLETVEKİLİ KARŞI OY KULLANDI VE O MECLİS BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUKLA BU YASAYI ONAYLADI.BATILI YATIRIMCILAR, DUMA'nın bu kararıyla düş kırıklığına uğradılar.

8- Ukrayna'DA YABANCILARIN TARIM ARAZİSİ ALMASI YASAKLANMIŞTIR.

9- AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ (ABD)'nin Güney Carolina, Oklahoma, Florida, Wyomig ve Misisippi eyaletlerinde yabancılar toprak satın alamazlar. Öbür eyaletlerde de bir dizi kısıtlamalar bulunmaktadır. New York'TA YABANCILAR EMLAK ACENTESİ KURAMAZLAR. EMLAKÇILARINDA ABD VATANDAŞI OLMA KOŞULU ARANMAKTADIR.

10- ŞİLİ'nin sınırlarının 50 mil içine kadar olan bölgelerinde yabancıların toprak satın alması yasaktır.

11- Yunanistan'DA YABANCILARI SINIRDA VEYA SINIRA YAKIN BÖLGELERDE YABANCILARIN TOPRAK SATIN ALAMAZLAR.YUNANİSTAN'da mülk edinen bir yabancı, mülkünü sonradan satabilir, ancak, alım-satım arasında doğacak kazancını Yunanistan'IN DIŞINA ÇIKARAMAZ. BU KAZANCINI YUNANİSTAN'da bir banka hesabında bloke etmek zorundadır.

12- İsrail topraklarının yüzde 80.4'Ü DEVLET MALIDIR. YÜZDE 13.1'i ise Yahudi Ulusal Fonu (JNF)'NUNDUR. VE GERİ KALAN YÜZDE 6.5'i ise İsrailli Yahudi ve Araplar arasında eşit olarak dağıtılmış özel mülktür. JNF'NİN DE BİR DEVLET KURULUŞU OLDUĞU GÖZ ÖNÜNDE TUTULACAK OLURSA, İSRAİL TOPRAKLARININ YÜZDE 93.5'i devlet malıdır. Bu toprakların, değil yabancılara, İsrailli vatandaşlara bile satışı söz konusu değildir.

İsrail kendi ülkesinde yabancıya değil, kendi vatandaşına bile toprak satışına izin vermezken, ülkemizin 132 adet ve 62776m2 kayıtlı olarak, yaklaşık 500.000 dönüm toprağı gizli olarak kapatılabiliyor.

Kardak'TA ISSIZ ÇIPLAK KAYALIK İÇİN BİZİ SAVAŞLA TEHDİT EDEN AB ÜLKESİ YUNANİSTAN DA TOPRAK SATIŞLARINA KOŞULLAR KOYMUŞKEN, 14.449 YUNANLI ÜLKEMİZ TOPRAKLARINDAN SERBESTÇE VE ÖZELLİKLE EGE VE MARMARA BÖLGESİNDE 4.165 DEKAR ARAZİ ALMIŞTIR. ANILAN BÖLGEDE TARIM TESİSLERİNE BÜYÜK İLGİ GÖSTEREN YUNANLILAR, TÜRKİYE'nin en büyük salça ve donmuş gıda üreticilerinin hisse ve tesislerini satın almakta veya kiralamaktadır. Bakıyorsunuz Belçikalı Hakkari'DE ARSA ALIYOR.. BURAYA FABRİKA MI KURACAK,TATİL YAPMAYA MI GELECEK, YOKSA BAŞKA AMAÇLARIMI VAR?

YABANCI ALDIĞI EVİ PAZARLAMAYA DA BAŞLADI

KAMU YÖNETİMİ YASASI İLE İL ÖZEL İDARELERİNE VE BELEDİYELERİNE VERİLEN YETKİLER SONUCU YABANCILARA TOPRAK SATIŞI, MERKEZİ İDARENİN BİLGİSİ DIŞINDA, TALAN EDİLECEKTİR.

KALKAN'da İngilizler önce ev satın alıyor, sonra internet üzerinden pansiyon olarak pazarlıyorlar. Kalkan'DA İNGİLİZ SAYISI (YERLEŞİKLER DE DAHİL) 20.000'i buldu. İngilizler, hiç vergi ödemeden kayıt dışı turizmcilik yapıyor. Ve gerçek turizmi de baltalıyorlar. Kalkan'DA İNGİLİZLER ALANYA'da Almanlar fırın, restoran, güzellik salonu, emlak’çılık, pansiyon işletmeciliği, kuaförlük, rehberlik yapıyorlar, hatta kendi dillerinde gazete çıkaranlar bile var.

Zamanla kendi mahallelerini kuran eğlence yerlerini açan yabancılar var.Alanya'DA KENDİ LÜKS VİLLALARINI YAPAN ALMANLARIN SAYISI 5.000'i buldu ve 13 asil 13 yedek üyeden oluşan kendi yabancılar belediye meclisini de oluşturdular.

Alanya'DA HOLLANDALILAR 631 EV ALARAK, ONLARDA KENDİ MAHALLELERİNİ KURMAYA BAŞLADI. İNGİLİZLER FETHİYE'de Türk çocukların giremeyeceği park yapmak için belediyeye baş vurdular.

Kalkan'DA 700, FETHİYE'de 1.000'E YAKIN İNGİLİZ SATIN ALDIKLARI LÜKS VİLLALARDA YAŞIYOR, BAZILARI İŞ YERLERİ DE AÇIYOR. ANTALYA'da Rusların resmi sayısı 500 görünse de resmi olmayan rakamlar 10.000'LERİ BULMAKTA.

SATIŞ SIRASI TOPRAKLARIMIZDA MI?

AB'ye son olarak katılan 10 ülke bile, artık birliğin kesin birer ülkesi oldukları halde yabancılara toprak satışında kısıtlamalar getirmiş, 7-12 yıl arasında değişen bir "geçiş süreci" koyarak yabancılara toprak satışını yasaklamayı sürdürmüşlerdir. Avrupa Birliği'NE GİRMEDEN ÇOK ÖNCE, GÜMRÜK BİRLİĞİNE GİREREK GÜMRÜK DUVARLARINI İNDİRİP MİLYARLARCA DOLARLIK GELİR KAYBINA UĞRAYAN TÜRKİYE, BU KEZ DE TOPRAKLARINI YABANCILARA SATIŞINI SERBEST BIRAKMIŞTIR.

ÜLKE TOPRAKLARININ SATIŞI, YABANCILARI BİLE ŞAŞIRTAN BİR RAHATLIKLA VE SÜRATLE SÜRÜP GİTMEKTEDİR.

ÇOK ULUSLU ŞİRKETLERİN DÜNYAYI ELE GEÇİRMESİ, GELİŞMEMİŞ ÜLKELERDE DEVLETİN PSİKOLOJİK SAVAŞ YÖNTEMLERİYLE ÇÖKERTİLMESİ BİÇİMİNDE BAŞLAMAKTADIR. VERİMSİZ YÖNETİM, KÖTÜLENEREK HALKTAN SOĞUTULAN DEVLETİN YERLİ ÜRÜNLERİYLE, ÜRETİM ARAÇLARI (FABRİKA, TESİS VB.) "ÖZELLEŞTİRME" ALDATMACASIYLA ÖZEL SEKTÖRE, SONRA DA YABANCIYA AKTARILMAKTADIR. BİR KRİZDE 22 BANKAMIZ ÇÖKERTİLİP, YABANCI AKBABALARCA KAPIŞILDI. ÖZEL SEKTÖRE AİT (PİYASADA ESKİ ADLARI İLE DOLAŞAN) SABUNDAN SÜTE KADAR NERDEYSE TÜM SANAYİ ÜRÜNLERİ ARTIK YABANCILARIN ELİNDEDİR.

MADEN VE YER ALTI KAYNAKLARIMIZ ÇIKARTILAN YASALARLA YABANCILARIN KONTROLÜNDEDİR. KENDİNİ DOYURABİLEN 7 ÜLKEDEN BİRİ İKEN, YABANCI REÇETELER SAYESİNDE ARTIK TARIMDA DA YABANCIYA BAĞIMLI HALE GELDİK.

BU GİDİŞLE SIRA, ELBET TOPRAKLARIMIZIN DA YABANCILARIN ELİNE GEÇMESİNE GELECEKTİ.. ŞİMDİ ÜLKE TEK BİR KURŞUN ATMADAN TESLİM ALINMAK İSTENMEKTEDİR.YA TAM SÖMÜRGE OLACAĞIZ, YA DA KENDİ AKLI VE GÜCÜYLE KURTULACAĞINA İNANAN İNSANLARIN AZMİYLE ÇIKIŞ BULACAĞIZ.

AYHAN BARUT

TMMOB ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI

ADANA ŞUBESİ BAŞKANI

Okunma Sayısı: 3971