PATATESİN FİYATI ARTACAK MI?-YENİGÜN

PATATESİN FİYATI ARTACAK MI?-YENİGÜN
KONYA
17.12.2011

Başkanımız Özkan TAŞPINAR “Çiftçi ürününün önemli bir bölümünü dondan önce topladığı için çok fazla bir kayıp olmadı. Dondan en fazla toprağın üzerinde kalan patatesler zarar gördü.” dedi.

 

İç Anadolu‘da meydana gelen don olaylarından dolayı patates üretiminde yaşanan endişelerle ilgili ZMO Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR, don olayından önce patates hasadının yüzde 80 oranında gerçekleştiğini ancak yüzde 20‘lik olan kısmın dondan büyük zarar gördüğünü söyledi. Dondan en fazla toprağın üzerinde kalan patateslerin zarar gördüğünü dile getiren Başkanımız Özkan TAŞPINAR, şu anda çiftçinin erken hasat yapmama sıkıntısı çektiğini dile getirdi.

Patates sökümünün aralık ayına bırakılmaması gerektiğini anlatan TAŞPINAR, şu değerlendirmelerde bulundu: "Fakat yağan yağışlarla birlikte tarlanın çamur olması sonucu çiftçi ürününü toplamakta gecikti. Havalarında soğumasıyla tarlada kalan ürünler don tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Yalnız çiftçi ürününün önemli bir bölümünü dondan önce topladığı için çok fazla bir kayıp olmadı. Sadece yüzde 20 oranın da bir kayıp söz konusudur" dedi.

Başkanımız Özkan TAŞPINAR, don olayı nedeniyle patates fiyatlarının artmasını da beklemediklerini çünkü çok büyük bir kaybın söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

Okunma Sayısı: 573
Fotoğraf Galerisi