REYHANLI YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE!

REYHANLI YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE!
ADANA
15.05.2013

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleşen katliamı ve AKP'nin savaş yanlısı dış politikalarını protesto eden gruba polis müdahale etti.

 

 

Hatay`ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleşen katliamı ve AKP`nin savaş yanlısı dış politikalarını protesto etmek için 14 Mayıs 2013 günü saat 18.30`da Adana Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TKP, ÖDP, EMEP ve Halkevleri`nin de aralarında bulunduğu gruba polis müdahale etti.

Adana`da dün akşam saatlerinde Büyükşehir Belediyesi önünde toplanıp AKP İl binasına doğru yürüyüşe geçen grubun önü polis tarafından kesilerek, eylemin izinsiz olduğu ve dağılmaları gerektiği uyarısında bulunuldu.

Grubun yürüyüşe geçmesi üzerine polis gaz ve cop kullanarak AKP İl binasına yürümek isteyen aralarında Şube Başkanımız Şahin Yeter ve üyelerimizin de bulunduğu topluluğa müdahale etti. Müdahaleye grupta bulunanların direnmesi üzerine Atatürk Caddesi bir anda karıştı.

Müdahale sonrası tekrar toplanan gruplar Uğur Mumcu Meydanı`na kadar yürüyüp basın açıklamasını burada okudu.

Öte yandan Çağdaş Hukukçular Derneği,  AKP il binasına yürümek isteyen gruba yapılan polis müdahalesi ve orantısız güç kullanımı ile ilgili bugün suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

 

Okunma Sayısı: 386
Fotoğraf Galerisi