S.Ü. ZİRAAT FAKÜLTESİ 1. VE 2. SINIF ÖĞRENCİLERİNE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
S.Ü. Ziraat Fakültesi I. ve 2. Sınıf öğrencileri ile konusunda uzman başarılı Ziraat Mühendislerini bir araya getirdik.
Konya Şubemiz Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi 1. ve 2. Sınıf öğrencilerine yönelik "Mesleği tanımak ve mezun olduktan sonra kamu ve özel sektörde karşılaşacakları fırsatlar" konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ, II. Başkanımız Prof. Dr. Süleyman SOYLU, Yazman Üyemiz Nuran UYSAL ile Sayman Üyemiz Fuat KUNDURACI ve ODA Üyelerimiz Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin BAYDAR ile Müdür Yardımcısı Mehmet TUĞAY, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırmada Müdür ve IWWIP Türkiye Koordinatörü Fatih ÖZDEMİR, Taşpınar Tarımın sahibi 8. ve 9. Dönem ZMO Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR ile Biotek Tohumculuğun Müdürü Mualla ÖZEN katıldı.
Toplantı, Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ‘ın, Ziraat Mühendisleri Odası‘nın amaç ve görevleri, meslekte iyi bir kariyer yapmak amacıyla bugünden başlayarak alınması gereken meslek içi eğitim, seminer ve sertifikalar, mesleğimizde yabancı dilin önemi, proje hazırlamak amacıyla bilgisayar programlarına hakim olunması gerektiği konularında bilgiler vermesi ile başladı.
Küresel ısınmanın yaşandığı, artan sanayileşmenin doğal dengede olumsuz etkilerinin hissedildiği, dünya nüfusunun giderek artması ile ekonomik önceliklerin değişmeye başladığına dikkat çeken Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ şunları kaydetti.
"Bütün bu durumlar göz önüne alındığında gelecekte bugün olduğundan daha fazla olarak dünyanın en stratejik konusu "tarım" olacaktır. Tüm dünyanın önemini daha iyi kavradığı bugünlerde tarımın değişen ekonomik koşullara uyum sağlayabilmesi için teknoloji ve eğitimle daha iç içe olması bir zorunluluktur. Tarımsal üretimde bilgi ve teknik açısından köprü vazifesi gören Ziraat Mühendislerine günümüzde daha çok ihtiyaç duyulmakta ve Ziraat Mühendislerinin görev ve sorumlulukları ile mesleğin önemi daha da artmaktadır.
Kaliteli, verimi yüksek, sağlıklı ve karlı bir üretim için tarladan sofraya kadar üretimin her alanında üretici doğru bilgi ve yönlendirmelere ihtiyaç duymaktadır. Üreticilerin bu ihtiyaçları ancak yetişmiş ve tarım gönüllüsü Ziraat Mühendisleri ile karşılanabilir. Bu durum geleceğin Ziraat Mühendisleri olarak sizlerede günü geldiğinde Türk tarımının gelişmesinde önemli sorumluluklar yükleyecektir."
Konusunda uzman başarılı Ziraat Mühendisi konuşmacılar mesleki tecrübelerini paylaşarak, meslekte iyi bir kariyer yapmak amacıyla nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda öğrencilere bilgi verdiler.