S.Ü. ZİRAAT FAKÜLTESİ’NDE GENÇ ZMO TANIŞMA TOPLANTISI

S.Ü. ZİRAAT FAKÜLTESİ’NDE GENÇ ZMO TANIŞMA TOPLANTISI
KONYA
17.10.2012

2012-2013 Öğretim Yılı “Öğrenci Tanışma Toplantısı”

 

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubemiz ve Öğrenci Temsilcilerimizin beraber organize ettikleri "Öğrenci Tanışma Toplantısı" 16 Ekim 2012 Salı günü, öğrencilerinin yoğun katılımı ile Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi‘nde gerçekleşti.

Tanışma Toplantısına; ZMO Konya Şubemizden Başkanımız Özkan TAŞPINAR, Yazman Üyemiz Ekrem HUĞLU, Yönetim Kurulu Üyemiz Prof. Dr. Nuh BOYRAZ ve Yedek Yönetim Kurulu Üyemiz Burak ASLANSOY katıldılar.

Tanışma Toplantısı‘na katılan S.Ü. Ziraat Fakültesi Öğrencilerine Genç ZMO‘nun Konya Şubemizin desteği ile hazırladığı "Akademik Tarım Dergisi"nin 7. Sayısı dağıtıldı.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Toplantı, Öğrenci Kolu Temsilcilerimiz Sevda GÜLER ve Uğur AĞDAĞ‘ın Genç ZMO‘nun Şubemizle beraber gerçekleştirdikleri çalışmaları ve etkinleri sunumuyla devam etti.

Sunumun ardından kürsüye davet edilen Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR şunları kaydetti;

"Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO), 1954 yılında kurulan kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Genel Merkezi Ankara‘da olan Ziraat Mühendisleri Odası‘nın şu anda tüm ülke genelinde 27 Şubesi, 53 İI Temsilciliği vardır. Ziraat Mühendisleri Odası‘ na Ziraat Mühendisleri, Su Ürünleri Mühendisleri, Tütün Teknolojisi Mühendisleri ve Balıkçılık Teknolojisi Mühendisleri üye olabilmektedir.

Ziraat Mühendisleri Odası‘na üye olan Genç Ziraat Mühendisi arkadaşlarımıza, okuldan mezun olduktan sonra kamu ve özel sektörde çalışabilecekleri alanlar, Ziraat Mühendisi olarak vasıflarını nasıl geliştirebilecekleri konularında bilgilendiriyoruz. Mezun olduğunuzda sektöre yabancı olmamanız için seçtiğiniz bölümlere göre şimdiden donanımınızı sağlamanız gerekmektedir. ODA‘mıza üye olmanız bu açıdan önem arz etmektedir. ZMO Konya Şubemizin ve Genç ZMO ların birlikte düzenledikleri faaliyet ve etkinliklere olan katılımınız sizleri mesleğe daha çok yaklaştırarak ileride yapacaklarınız konusunda önünüzün açılmasını sağlayacaktır.

ZMO Öğrenci Kolumuzun, bizim desteğimizle her yıl özenli bir çalışma ve gayret göstererek hazırladığı Akademik Tarım Dergisi 7. sayısına ulaştı. Mesleğe ve çalışma hayatına yönelik pek çok deneyime sahip olmanıza yardımcı olduğuna inandığımız Akademik Tarım Dergisi çalışmalarına hepinizi bekliyoruz.

2011-2012 yılı Öğrenci Temsilcilerimize Genç ZMO ya olan katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. 2012-2013 yılı için seçilen Öğrenci Temsilcilerimizi de kutluyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum." 

Tanışma Toplantısı karşılıklı soru cevap şeklinde sona erdi.

Okunma Sayısı: 783
Fotoğraf Galerisi