SAMSUN GAZETESİ: TÜRBE MAHALLESİ SAKİNLERİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI`NDA! SAMSUN`DA ÜRETİCİLERİN ÇÖZÜM ARAYIŞI- 12 NİSAN 2023

SAMSUN GAZETESİ: TÜRBE MAHALLESİ SAKİNLERİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI`NDA! SAMSUN`DA ÜRETİCİLERİN ÇÖZÜM ARAYIŞI- 12 NİSAN 2023
MERKEZ
12.04.2023

Samsun Büyükşehir Belediyesi`nin Bafra ilçesindeki tarım arazisine yapmayı planladığı sebze ve meyve hali için dava açan üreticiler, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine sorunlarını anlattı.

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi`nce Bafra ilçesi Türbe Mahallesi`ndeki verimli tarım arazisine yapılmak istenen Sebze ve Meyve Hali için dava açan üreticiler, sorunlarına çare bulunması için Tarım ve Orman Bakanlığı`nda yetkililer ile görüştü.

MAHKEME KARARINI BEKLEYECEKLER

Bakanlık yetkilileri ile gerçekleştirdikleri görüşme hakkında bilgi veren Türbe Mahallesi sakinlerinden Fehmi Şahin, "Bugün Tarım ve Orman Bakanlığı`na geldik. Sorunlarımızı anlattık ama bakanlık yetkilileri, bu arazinin tekrar tarım toprağına mahkeme kararına kadar kazandırılamayacağını beyan etttiler. Burada şu an için sorunumuz çözülmedi" dedi.

SUÇİMEZ`İ DE ZİYARET ETTİLER

Tarım arazilerinin hal projesi kapsamından kaldırılması için hukuk mücadelesi veren üreticiler ayrıca Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baki Remzi Suiçmez`i de ziyaret etti. Davacı üreticiler, Suiçmez`e sorunlarını anlatarak destek istedi. 

 

Haber Kaynak: Mustafa İNAN

Haber kaynağına ulaşmak için lütfen TIKLAYINIZ.

Okunma Sayısı: 156
Fotoğraf Galerisi