SAVRANOĞLU VE BİLLUR TUZ İŞÇİLERİNE ZİYARET

SAVRANOĞLU VE BİLLUR TUZ İŞÇİLERİNE ZİYARET
İZMİR
11.04.2012

TMMOB İzmir İKK, sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan ve işlerine dönmek için aylardan beri fabrikalarının önünde direnişte olan Billur Tuz ve Savranoğlu Deri fabrikaları işçilerine bir dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

 

 

TMMOB üyeleri, ilk olarak İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi`nde bulunan Billur Tuz fabrikası önünde 101 günden bu yana direnişlerini sürdüren işçileri ziyaret etti. Ziyaret sırasında "Yaşasın sınıf dayanışması", "Billur Tuz`a sendika girecek, başka yolu yok" sloganları atılırken, Şube Başkanımız TMMOB İzmir İKK Sekreteri Ferdan Çiftçi burada bir konuşma yaptı. Çiftçi, konuşmasında işçilerin örgütlü mücadeleleri ile kazanacaklarına inandığını belirtirken, "Billur Tuz işçileri asla yalnız değildir. TMMOB üyesi mühendis, mimar, şehir plancıları olarak dostlarımızla, sınıf kardeşlerimizle bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sendikaya üye olma haklarını kullandıkları için işten atılan kardeşlerimiz işe dönene kadar yanlarında olacağız" şeklinde konuştu. Ziyarete katılan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ramis Sağlam da, yaptığı konuşmada "101 gün değil, 1001 gün de olsa sendikalı olarak işinize geri döneceksiniz" ifadelerini kullanırken, Billur Tuz işçilerinin sadece kendi hakları için değil, Türkiye`nin geleceği için de direndiklerini vurguladı. Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Gürsel Köse de ziyaretten dolayı teşekkür etti ve işçilerin direnişinin olumlu sonuç alınıncaya kadar süreceğini belirtti.

TMMOB üyeleri, Billur Tuz`un ardından Menemen ilçesinde bulunan ve direnişlerinin 254. gününde olan Savranoğlu Deri fabrikası işçilerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında bilgilendirmede bulunan Deri-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, Savranoğlu fabrikasında sadece emek sorununun yaşanmadığını, aynı zamanda bir çevresel sorunla da karşı karşıya olunduğunu dile getirdi. Alagöz, "Savranoğlu fabrikası, arıtması olmaksızın günde 900 ton kirli suyu doğaya salıyor. Ayrıca fabrikanın üçte birlik kısmı kaçak inşaat konumunda" dedi. Ferdan Çiftçi ise işin emek ve çevre olmak üzere her iki boyutunun da önemli olduğunun altını çizerek, "Siz Savranoğlu işçilerinin her türlü zorluğa karşı direniyor olmanızı büyük saygıyla selamlıyoruz. Özellikle burada yaşanan çevre sorunlarına dair uzmanlık alanlarımız çerçevesinde destek vereceğiz. Mücadeleniz mücadelemizdir" diye konuştu.

Tekgıda-İş Sendikası`na üye oldukları için işten çıkarılan Billur Tuz işçileri 101 günden beri, Deri-İş Sendikası`na üye oldukları için işten çıkarılan Savranoğlu Deri işçileri ise 254 günden beri sendika üyesi olarak işe iade talebiyle fabrikalarının önünde geceli gündüzlü eylemlerini sürdürüyor.

Okunma Sayısı: 419
Fotoğraf Galerisi