SELÇUK TTO PATENT PROJE PAZARI

SELÇUK TTO PATENT PROJE PAZARI
KONYA
21.11.2014

Selçuk TTO Patent Proje Pazarı açılışına katıldık.

 

Selçuk Üniversitesi (SÜ), Konya Teknokent ve Selçuk Teknoloji Transfer Ofisi tarafından TÜBİTAK, Türk Patent Enstitüsü, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Mevlana Kalkınma Ajansı işbirliğiyle düzenlenen ‘Selçuk TTO Patent Proje Pazarı‘ açıldı.

Dedeman Otel‘de gerçekleştirilen açılış törenine Konya Valisi Muammer EROL, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı GÖKBEL, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet BABAOĞLU, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet AKMAN, Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubemizden Başkanımız Celil ÇALIŞ,  II. Başkanımız Prof.Dr. Süleyman SOYLU ile Yedek Yönetim Kurulu Üyemiz Yrd.Doç. Dr. Mehmet ŞAHİN,  TÜBİTAK Temsilcileri, Akademisyenler ve Firma Temsilcileri katıldı.

Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknokent işbirliğiyle patent/buluşları ticarileştirmek, patentleri geniş kitlelere tanıtmak, ortak Ar-Ge partnerlerinin bir araya geleceği bir platformda buluşmak, yatırımcılara özgün ürün veya teknoloji arayışına uygun yeni yatırım alanları sunmak, firmaların mevcut ürün veya süreçlerini geliştirmelerine destek olmak ve teknolojik çözüm ortaklığı platformu oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen toplantı kapsamında firmalar ve yatırımcılar da buluşları inceleme ve buluş sahibi akademisyenlerle ikili görüşme fırsatı buldu.

Açılış konuşmalarının ardından patent sahiplerini destekleyen kişi, kurum ve kuruluşların temsilcilerine protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Daha sonra akademisyenler ortaya koydukları buluşların tanıtımına yönelik yaptıkları kısa sunumlarla katılımcılara bilgi verdi. ‘Selçuk TTO Patent Proje Pazarı‘ kapsamında ayrıca Konya ve çevre illerden gelen 145 buluş da ‘Genç Mucitler Sergisi‘ adı altında sergilendi.

Okunma Sayısı: 58
Fotoğraf Galerisi