SOMA KATLİAMI ANMASI VE BASIN AÇIKLAMASI

SOMA KATLİAMI ANMASI VE BASIN AÇIKLAMASI
BURSA
16.05.2018
 

13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen Soma Maden Faciası’nda yaşamını yitirenler 11 Mayıs 2018 günü Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda anıldı.

Maden faciasının dördüncü yıl dönümünde Bursa İş Cinayetlerini Durduralım Platformu tarafından düzenlenen anma etkinliğine ve basın açıklamasına demokratik kitle örgütlerinin, meslek odalarının, sendikaların temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Anmaya Şube Başkanımız Doç.Dr. Erkan YASLIOĞLU ve üyelerimiz katıldılar.

Açıklamayı Bursa İş Cinayetlerini Durduralım Platformu adına TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fikri Düşünceli yaptı.

“Ülkemizde yaşanan ve dünyada benzerine az rastlanır facia olan Soma Faciası üzerinden tam 4 yıl geçti. Yüreğimiz Soma’da, aklımız Katliam Davası’nda. Ülkemizin acısı dinene, katliamda sorumluluğu olan herkes hesap verene kadar öfkemiz dinmeyecek” ifadelerini kullanan Düşünceli, Soma’da hayatını kaybeden 301 maden emekçisini saygıyla anıyoruz. Hala öfkeliyiz. Çünkü rekabet, kâr hırsı ve ucuz üretim için işçiler, emekçiler vahşi koşullarda çalıştırılıyor, yasalar bu çalışma biçimine göre uyduruluyor ve aşırı üretim halen zorlanıyor” dedi.

 

Okunma Sayısı: 111
Fotoğraf Galerisi