SPUTNİK TÜRKİYE: ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BAŞKANI GÜNGÖR: SOĞANIN FİYATI İKİ AY İÇİNDE 10TL`YE ÇIKABİLİR- 16 OCAK 2019

MERKEZ
16.01.2019
 

soÄŸan

 

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden Güngör, soğanın fiyatının 1-2 ay içerisinde 10 TL`ye çıkmasının beklendiğini söyledi.

Kuru soğana ithalat yolu açıldı

Resmi Gazete`de dün yayımlanan bir Cumhurbaşkanlığı kararıyla 28 Şubat`a kadar kuru soğan ithalatında gümrük vergisi sıfırlandı. Şirketler sıfır vergiyle dışarıdan soğan ithal edebilecek. İlgili karara göre, bu tarih sonrası Türkiye Bosna Hersek`ten sıfır, Singapur`dan yüzde 30.9, Güney Kore, Malezya ve diğer ülkelerden ise yüzde 49.5 gümrük vergisi ile soğan ithal edebilecek.

Cumhuriyet`ten Mustafa Çakır`ın haberine göre, ithalat kararını değerlendiren Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden Güngör, "Bu ayıp bize yeter" dedi.

Geçen yıl zarar eden üreticinin üretimden vazgeçtiğine işaret eden ve 1-2 ay içerisinde soğanın 10 liraya çıkmasının beklendiğini söyleyen Güngör, hükümetin günü kurtarmaya çalıştığını vurguladı.

Düşük rekolte nedeniyle üreticinin elindeki malı geçen sonbahar başında ortalama 1 TL`den elinden çıkardığını hatırlatan Güngör, ayrıca kuru soğanın kişi başına yıllık tüketim ortalamasının 22 kilogram olduğuna da dikkat çekerek "Araştırmalarımıza göre bu yıl tüketim 16-17 kg`a kadar düşecek, fiyatlar daha da yükselecektir" dedi.

 

Haber kaynağına ulaşmak için lütfen tıklayınız. 

 

Okunma Sayısı: 349