ŞUBE BAŞKANIMIZ DR. CEMAL POLAT TEKİRDAĞ ŞAFAK GAZETESİNE ÜNİVERSİTE EĞİTİMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

TEKİRDAĞ
26.11.2008

Başkanımız Dr. Cemal POLAT'ın 26.11.2008 tarihli Tekirdağ Şafak gazetesinde Üniversitelerdeki Eğitim Kalitesi ve Eksiklikler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Şub Başkanımız Dr. Cemal POLAT 26.11.2008 tarih 4431 saylı Tekirdağ Şafak gazatesine "En büyük sıkıntımız plansız açılan altyapısız labaratuvarı bulunmayan Üniversitelerde Eğitimin düşürülmesi" başlığı ile açıklamalarda bulunmuştur.Gazetede yer alan haber aşağıdadır.

 "TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şube Başkanı Dr. Cemal POLAT ‘ en büyük sıkıntımız, plansız açılan altyapısız laboratuarı bulunmayan üniversitelerde verilen eğitimle kalitenin düşürülmesi‘ dedi. Şube Başkanı ve NKÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. POLAT yaptığı açıklamada, Üniversitelerin özel sektörün istediği format ve donanımda öğrenci yetiştirmek zorunda olduğunu bildirdi. Mühendislerin artık özel sektörde çalıştığını ifade eden POLAT, mühendis yetiştiren Üniversiteler, ders programlarını ve eğitim programlarını özel sektörün isteklerine göre adapte etmek ve öğrencilere, aranılan özelliklere sahip donanımı sağlamak durumunda olduklarını söyledi.

Mühendislerin, geçmişte daha çok devlet kurumlarında istihdam edildiğini belirten Polat,‘Mühendisler en fazla Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlığında, Karayolları ve Devlet Su işlerinde istihdam edilmekte. Son yıllarda sistem değişimiyle birlikte mühendislerin devlet kurumlarında istihdamı çok zor hale geldi.Devlet istihdamının azalması en büyük etken özelleştirmelerin yapılması oldu. Birçok devlet kurumunun özelleştirilmesi nedeniyle, devlet sektöründe mühendisleri iş bulma şansı çok fazla yok‘dedi.

ÜNİVERSİTELERDEKİ EĞİTİM

Türkiye‘de son Dönemde açılan devlet ve özel üniversiteleri eleştiren POLAT, sözlerine şöyle devam etti: ‘ Ülkemizde son dönemde çok sayıda devlet üniversiteleri açıldı. Bir o kadarda özel üniversite açıldı. En büyük sıkıntımız plansız açılan altyapısız, laboratuarı bulunmayan üniversitelerde verilen eğitimle kalitenin düşürülmesi.Alt yapısı olmayan üniversitelerde eğitim alan öğrenciler, mezun olduklarında ne kadar başarılı olabilecek?

Türkiye‘de kökleşmiş üniversitelerin başarılı olduğunu vurgulayan POLAT, Türkiye‘de kökleşmiş üniversiteler iyi şeyler yapıyor Tekirdağ‘da Ziraat Fakültesi köklü olduğu için çok fazla sıkıntı çekmiyoruz dedi

Polat gelişen özel sektörün mühendisleri kariyer alanlarını genişlettiğine de dikkat çekerek özel sektörün sıradan değil kalifiye ve kaliteli mühendis istediğini kaydetti.(AA)"

Okunma Sayısı: 3539