ŞUBE BAŞKANIMIZ VE ÜYELERİMİZE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

ŞUBE BAŞKANIMIZ VE ÜYELERİMİZE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ
ADANA
05.04.2012

Adana polisi ÇÜ Ziraat Fakültesi’nin değerli hocaları ve Şube Başkanımızı darp etmiştir...

 

 

TMMOB Adana İKK Sekreteri Mustafa ALTIOKKA, Çukurova Üniversitesi‘nin tüm itirazlarına rağmen Bilim ve Teknoloji Üniversitesine Narenciye Gen Merkezinin tahsis edilmesini ve çevik kuvvet polisinin öğretim görevlilerine yönelik şiddet uygulamasını kınadı.

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mustafa ALTIOKKA, Çukurova Üniversitesi‘nin itirazına rağmen Narenciye Gen Merkezi‘nin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi‘ne tahsis edilmesinde ısrar edilmesini ve çevik kuvvet polisinin öğretim görevlilerine yönelik şiddet uygulamasını kınadığını açıkladı.

İKK Sekreteri Mustafa ALTIOKKA bu konuda yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "Adana‘da yeni kurulacak Bilim ve Teknoloji Üniversitesi‘nin yeri için Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Narenciye Gen Bahçesi‘nin tahsis edilmesi sebebiyle Ç.Ü. Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. İbrahim ORTAŞ,  Toprak Koruma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Suat ŞENOL, Ziraat Mühendisleri Odası Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Haydar ŞENGÜL, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şahin YETER ve Ziraat Mühendisleri Odası Basın Danışmanı Alper KAFALI çalışmaların olduğu yerde Çevik Kuvvet Polisleri tarafından darp edilmişlerdir.

Konuyla ilgili Çukurova Üniversitesi‘nin bütün itirazlarına rağmen yanlış yer seçiminde ısrar eden yetkililerin inatçı tavrını kınıyoruz. Yeni kurulacak üniversitenin yer seçimi için narenciye bahçesinden vazgeçilmelidir. 1. sınıf tarım arazilerinin yapılaşmaya açılmasına yönelik mücadelemiz devam edecektir.

Hak, hukuk tanımaz bu tutumu ve arkadaşlarımıza yapılan insanlık dışı saldırıyı kınıyoruz. TMMOB ve bağlı odalarımız olarak arkadaşlarımızın bu mücadelesinde yanlarında olduğumuzu bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz."

 

 

Okunma Sayısı: 1068
Fotoğraf Galerisi