ŞUBE YÖNETİM KURULUMUZ GEMLİK VE ORHANGAZİ`DEKİ MESLEKTAŞLARIMIZLA BİRLİKTEYDİ

ŞUBE YÖNETİM KURULUMUZ GEMLİK VE ORHANGAZİ`DEKİ MESLEKTAŞLARIMIZLA BİRLİKTEYDİ
BURSA
15.04.2011

Yönetim Kurulumuz Ziraat Mühendislerimizle bir araya gelmeye devam ediyor.

 

 

Yönetim Kurulumuz 12 Nisan 2011 günü Gemlik ve Orhangazi‘deki Meslektaşlarımızı ve Tarım Kuruluşlarını ziyaret etti.           

İlçelere yapılan ziyaretlere Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY, Şube II. Başkanımız Orhan SARIBAL ve Şube Saymanımız Lütfü AKBAŞ katıldı.

Şube Yönetim Kurulumuz, Gemlik ve Orhangazi İlçe Tarım Müdürlüklerini, Gemlik ve Orhangazi Ziraat Odası Başkanlıklarını, Köylerde 4-B statüsünde çalışan meslektaşlarımızı, Gemlik Gübre Fabrikasını, Gıda firmalarını, Zirai ilaç bayilerini, özel sektörde çalışan meslektaşlarımızı ve EKODER‘i ziyaret etti.

Ziyaretlerde meslektaşlarımızla bir araya gelen Yönetim Kurulumuz, meslektaşlarımızın, ilçelerinde yaşadıkları sorunları, tarımsal faaliyetlerinin durumunu, katılımcılık, işbirliği gibi konularda görüşlerini alarak, sıkıntılarını dinledi.

EKODER‘in Gemlik‘teki ofisini ziyaret eden Yönetim Kurulumuz, EKODER Başkanı ve aynı zamanda TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyemiz olan Arca ATAY‘ı ziyaret ederek dernek üyeleriyle görüştü. 

Merkez ofisini geçtiğimiz yıl Gemlik‘e taşıyan EKODER, Bursa‘nın çevre ve ekoloji sorunlarıyla yoğun olarak ilgilenen, ekolojik tarım ve ürünlerinin gelişimi için çalışmalar yapan, yerel tohumların saklanması korunması ve gelecek nesillere aktarımı ile ilgili projeler yürüten yerel bir dernektir.

EKODER Başkanı Arca ATAY ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle EKODER ile TMMOB Ziraat Mühendisleri Odasının geçmişte olduğu gibi bundan sonraki etkinliklerde de ortak çalışmalarının söz konusu olacağını belirtti.

Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY, 14-18 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ve Şubemizin düzenleyicisi ve sponsoru olacağı "BURTARIM 2011 Tarım ve Hayvancılık Fuarı" etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan panellerde EKODER‘in katkılarını beklediğini söyledi.

Arca ATAY, EKODER‘in bir ders kitabı niteliğindeki "Ekolojik/Organik Tarım ve Çevre" adlı kitabının tanıtımında ZMO‘nun büyük katkılarının olduğunu dile getirerek teşekkür etti.

EKODER Başkanı Arca ATAY, Derneklerinin yürütücüsü olduğu "Bursa‘nın Çevre Sorunlarına Sivil Katılım" isimli AB destekli projeleri hakkında bilgi vererek toplantılarında, tarım kadar, çevre ve ekoloji sorunlarına da duyarlı olan ZMO Yönetim Kuruluna teşekkür etti.

Okunma Sayısı: 869
Fotoğraf Galerisi