ŞUBEMİZ 20. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

ŞUBEMİZ 20. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
ADANA
30.12.2013

"11 Yıllık AKP iktidarında kırsal yapı çözülmüş, köyler yaşlılara terk edilmiş, kent varoşları tarımdan kopan genç işsizlerle dolmuştur."

 

Şubemiz 20. Olağan Genel Kurulu 28 - 29 Aralık 2013 günü Şubemiz toplantı salonunda yapıldı.

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube 20. Olağan Genel Kurulu Şube Başkanımız Şahin Yeter`in Genel Kurul`u selamlaması ve Divan Seçimi ile başladı.

ZMO Adana Şube Toplantı Salonu`nda yapılan Genel Kurul`da, Divan Başkanlığı`na Şube eski Başkanımız ve Onur Kurulu Üyemiz Ayhan Barut oy birliği ile seçildi.

Genel Kurul`a teşekkür eden Divan Başkanı Ayhan Barut, Oda Başkanımız Dr. Turhan Tuncer`in Genel Kurula gönderdiği mesajı okudu.

Oda Başkanımız Dr. Turhan Tuncer`in mesajının okunmasının ardından Genel Kurula hitap eden Şube Başkanımız Şahin Yeter, son 20 yıldır küresel neoliberal politikaların tarımda yarattığı tahribatın AKP iktidarı döneminde de ağırlaşarak sürdüğünü ifade ederek, "Ülke tarımı saman bile ithal eder duruma gelmiş, hayvancılık sektörü çökmüş, hayvancılıkta krizi gidermek için gerçek üreticiler yerine ilgisiz kesimlere verilen destekler ve faizsiz krediler kısa süre sonra iflaslarla sonuçlanmış, kamu kaynakları heba edilmiştir. Kırsal yapı çözülmüş, köyler yaşlılara terk edilmiş, kent varoşları tarımdan kopan genç işsizlerle dolmuştur" dedi.

AKP hükümetlerinin tarım topraklarını, meraları, yaylakları kışlakları yapılanmaya açacak düzenlemelerle ranta kurban ettiğini,  HES`lerle köylülerin su hakkının gasp edilerek, kırsal yerleşmeleri yaşanmaz kıldığını söyledi.

Yeter konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Tüm bunlardan daha kötüsü, AKP nin emperyal özentileri ile kadim uygarlıkların beşiği ortadoğuya yönelik maceracı dış politikaları, ülkeyi tüm toplumun güvenliğini tehdit edecek ölçüde ortadoğunun kaotik bataklığına çekmiş, komşu halkları bir birine düşman olmanın eşiğine getirmiştir. Bu akıldışı politikalar bu gün fiyaskoyla sonuçlanmış olsa bile bu tehdit henüz ortadan kalkmış değildir. Halklar arasında barışı savunmak, bu politikaları boşa çıkarmak bu gün vazgeçilemez ve ertelenemez bir görev olarak önümüzde durmaktadır.

AKP hükümetlerinin kendi dillerinde milyarlık projelerimizi engelliyorlar dedikleri, bizlerin de yandaşlarına aktarmak istedikleri ranta karşı kamu kaynaklarını korumak, toplumun yararına kullanmak olarak tercüme ettiğimiz, TMMOB ve bağlı odalar her dönem hükümetin hedefinde olmuştur. Önce ele geçirmeye çalışmış, bu çabaları boşa çıkarılınca, hukuk dışı mevzuatlarla işlevsiz yetkisiz kılınmaya çalışılmıştır. Son olarak 12 Eylüllün devamı olduklarını kanıtlarcasına, 6235 sayılı TMMOB Kanunu‘na 12 Eylül darbecilerince 1983 yılında eklenen ancak 30 yıl boyunca uygulanmayan "bakanlıklarca idari ve mali denetim yapılmasını" gündeme getirerek TMMOB ve bağlı odaların denetimini bakanlıklara paylaştırılmıştır. Bakanlıklarda daha başka nelerin de paylaşıldığı bugün saklanamamış, mızrak çuvala sığmamış, ortaklıktaki paylaşma arızaları yüzünden kamuoyunun gözleri önüne saçılmıştır."

ZMO Adana Şubesi Genel kuruluna, TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nazım Biçer, oda başkanları, CHP Çukurova İlçe Başkanı Haşmet Biçer, CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar ile çok sayıda davetli katıldı.

ZMO Adana Şubesi`nin 20. Olağan Genel Kurulu Oda Toplantı salonunda oy kullanma işlemi ile tamamlandı. 

Okunma Sayısı: 371
Fotoğraf Galerisi