ŞUBEMİZ BURSA TARIM FUARI‘NDA TARIM PANELLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

ŞUBEMİZ BURSA TARIM FUARI‘NDA TARIM PANELLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ
BURSA
10.10.2013

Fuar alanında 4-5 Ekim 2013 tarihlerinde paneller düzenlendi.

 

 

01-05 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleşen Bursa Tarım Fuarı‘nda Şubemiz ve Bursa Ziraat Odaları Bursa Tarım Panelleri düzenledi.

04 Ekim 2013 tarihinde Şubemiz tarafından yayınlanan ve basımı gerçekleşen ‘Türkiye‘de Tarımın Ekonomi-Politiği 1923-2013‘ kitabına yazıları ile katkı sunan bilim insanları ve yazarların bazılarının katıldığı panel yapıldı. Panelin açılışında Şube II. Başkanımız Orhan SARIBAL, kitabın ve panelin gerçekleşmesinde katkısı olanlara teşekkür etti. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Dr. Turhan TUNCER‘in oturum başkanlığını üstlendiği panele, kitaba değerli yazıları ile katkıları bulunan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Emekli Öğretim Görevlisi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz OYAN, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tayfun ÖZKAYA, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Ahmet ATALIK ve ‘Türkiye‘de Tarımın Ekonomi-Politiği 1923-2013‘ kitabımızın editörlüğünü yapan Şube üyemiz ve delegemiz Dr. Necdet ORAL konuşmacı olarak katıldı. Değerli görüşlerini panele katılanlar ile paylaşan bilim insanı ve yazarlara katılımcılar tarafından sorulan sorulardan sonra teşekkür plaketlerinin sunumu ile panel sona erdi.

Panelimize geçmiş dönem Şube Başkanımız ve Bursa Milletvekili Ziraat Yüksek Mühendisi İlhan DEMİRÖZ, Bursa Milletvekili Turhan TAYAN ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şube Başkanı Hicri NALBANT da katıldı.

05 Ekim 2013 Cumartesi günü ise ‘Tarladan Sofraya Kaliteli ve Yeterli Gıda Üretimi için Sürdürülebilir Tarımın Unsurları (Sistemleri )‘ başlıklı panel gerçekleştirildi. Oturum başkanlığını Bursa Gemlik İlçesi Ziraat Odası Başkanı ve Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ziraat Yüksek Mühendisi Ali ÇELİK‘in yaptığı panelde ‘Tarımsal Üretimde Tohumun Seçimi ve Uygulanan Tohum Politikası; Hatalar, Sorunlar, Öneriler‘ başlıklı sunumu Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Köksal YAĞDI, ‘Tarım Alet ve Makine Seçimi ve Kullanımında; Hatalar, Sorunlar, Öneriler‘ başlıklı sunumu Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. İlknur ALİBAŞ, ‘Tarımsal Üretimde Bitki Besleme ve Gübreleme; Hatalar, Sorunlar, Öneriler‘  başlıklı sunumu Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hakan ÇELİK, ‘Tarımsal Üretimde Sulama; Hatalar, Sorunlar, Öneriler‘ başlıklı sunumu Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Senih YAZGAN, Tarımsal Üretimde Kimyasal (İlaç) Kullanımı; Hatalar, Sorunlar, Öneriler‘ başlıklı sunumu Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Barış KOVANCI, Üretici Örgütleri (Oda, Birlik, Kooperatif), Kurum ve Üretici ilişkileri; Hatalar, Sorunlar, Öneriler‘ başlıklı sunumları ise Köy-Koop Bursa Tarım-Koop. Birliği Başkanı Erdoğan YILDIZ ve Bursa Gürsu İlçesi Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez gerçekleştirdi. Panel Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY‘un kapanış konuşması ve plaket sunumları ile sona erdi.

Panellere Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY, II. Başkanımız Orhan SARIBAL, yazmanımız Taner GÜLER, saymanımız Dr. Fevzi ÇAKMAK, Yönetim Kurulu üyelerimiz Veli KOÇ, Doç. Dr. Erkan YASLIOĞLU, Ekrem LİZÖR, Faik Ramazan AKYÜZ ile birçok üyemiz katıldılar. 

Okunma Sayısı: 496
Fotoğraf Galerisi