SUYUNA, TOPRAĞINA, ORMANINA, EMEĞİNE SAHİP ÇIKANLAR ISTANBUL'DA BULUŞTU

SUYUNA, TOPRAĞINA, ORMANINA, EMEĞİNE SAHİP ÇIKANLAR ISTANBUL'DA BULUŞTU
İSTANBUL
18.10.2010

Bileşeni olduğumuz Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu tarafından Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte doğanın korunması için mücadele eden örgütler biraraya geldi.

 

Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezinde 15-16 Ekim 2010 tarihlerinde mücadele ve deneyimleri ele alan paneller düzenlendi.

Etkinliğin birinci gününde Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyza ÜSTÜN‘ün açılış konuşmasının ardından Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu etkinliklerini ele alan slayt gösterimi ile Kentte Su Hakkı Mücadele Deneyimleri, Nükleer Santral Karşıtı Mücadeleler, Termik Santrallere Karşı Mücadeleler, Maden Şirketlerine Karşı Mücadeleler konulu paneller ve forum yer aldı.

İkinci gün ise GDO‘ya, Yeraltı Sularının Ticarileştirilmesine, Su Havzalarına Dönük Müdahalelere Karşı Mücadeleler ile Suyun Ticarileştirilmesine Karşı Mücadeleler: HES Projelerine Karşı Yerel Direnişler konulu panellerin ardından foruma geçildi.

Şube Başkanımız Ahmet ATALIK, etkinliğin ikinci günü yapılan GDO‘ya, Yeraltı Sularının Ticarileştirilmesine, Su Havzalarına Dönük Müdahalelere Karşı Mücadeleler panelin yürütücülüğünü yaptı. Panelde Neden GDO‘ya Hayır konulu sunumu GDO‘ya Hayır Platformu‘ndan Arca ATAY, Su Şişeleme Şirketlerine Karşı Mücadeleler: Bursa Örneği konulu sunumu Doğader‘den Caner GÖKBAYRAK ve Bursa Kestel‘den Mehmet GÜLER, Trakya‘nın Suları konulu sunumu Uzunköprü Çevre Gönüllüleri Derneği‘nden Hacer DOĞRUGÜVEN, 3. Köprü ve Çevresel Etkileri konulu sunumu ise 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu‘ndan Kader CİHAN yaptı.

Boğaziçi Kampüsünde bir grup genetik mühendisliği öğrencisinin neden GDO‘ya karşı olduğumuzu sorması üzerine Şube Başkanımız Ahmet ATALIK konuyu detayları ile GDO‘ya Hayır Platformu‘nun diğer üyeleri ile birlikte öğrencilerle paylaştı.

Boğaziçi Üniversitesinde yapılan iki günlük çalışmanın ardından etkinlik 17 Ekim 2010 günü Kadıköy İskele Meydanında gerçekleştirilen şenlik ile son buldu. Ayrıca, iki günlük yoğun çalışmanın sonuçları yapılan basın açıklaması ile kamuoyuna duyuruldu.

Okunma Sayısı: 869
Fotoğraf Galerisi