TARIM BAKANI EKER, MESLEKİ KAYIRMACILIKTA SINIR TANIMIYOR!

TARIM BAKANI EKER, MESLEKİ KAYIRMACILIKTA SINIR TANIMIYOR!
MERKEZ
21.07.2015

Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcılığına Bakanlığın Ankara İl Müdürü Veteriner Hekim Muhsin Temel atandı.

 

 

Resmi Gazete`nin 16 Temmuz 2015 tarihli sayısında yer alan kararla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcılığına Bakanlığın Ankara İl Müdürü Veteriner Hekim Muhsin Temel atandı.  

Öncelikle, yapılan bu atama hukuki olsa da, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan Genel Seçimler sonrası istifa eden ve yeni hükümet kuruluncaya kadar görevine devam edecek olan Hükümetin, istifası sonrası yangından mal kaçırırcasına yaptığı 1000 civarındaki atama gibi etik değildir.   

Adı Bitkisel Üretim olan; Tarla ve Bahçe Bitkileri, Çayır, Mera ve Yem Bitkileri, Tohumculuk, Bitki Besleme ve Teknoloji Geliştirme, İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım, Tarım Havzaları ile İdari İsler ve Koordinasyon Daire Başkanlığının yer aldığı, görev ve sorumluluk alanı kapsamında veterinerlik disiplini ile ilgili hiçbir konunun yer almadığı bu Genel Müdürlüğe yapılan atama, mesleki kayırmacılığın son örneklerinden biri olmuştur. Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ile ilgili görevleri İl Müdürlükleri  bünyesinde yürüten Bitkisel Üretim ve Sağlığı Şube Müdürlüğüne dahi,  Bakanlığın Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği gereği Veteriner Hekim atanamazken, Genel Müdür Yardımcılığına Veteriner Hekim atanması, mesleki taassubun geldiği noktayı gösteren örneklerden biridir.  

Bugüne kadar aynı mesleki şovenizmle gerçekleştiren birçok mevzuat düzenlemesi ve uygulama, bu yaklaşım nedeniyle ODA`mız tarafından dava konusu yapılmıştır.  En uzun süreli Tarım Bakanı olmakla övünen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ne yazık ki bu özelliği ile değil, sınır tanımaz mesleki kayırmacılığı ve uygulamaları nedeniyle ibretle hatırlanacaktır.  

Mehdi Eker`in Bakanlığı ile birlikte, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında bilimi ve tekniği değil mesleki kayırmacılığı esas alan uygulamaların sona ermesini, bugüne kadar yapılan yanlışlıklara "giderayak" yenilerinin eklenmemesi konusunda uyarımızı bir kez daha dile getiriyoruz.

Saygılarımızla 

Okunma Sayısı: 1679