TARIM DANIŞMANI ZİRAAT MÜHENDİSLERİNE “HUBUBATTA HASTALIK VE ZARARLILARI" EĞİTİMİ

TARIM DANIŞMANI ZİRAAT MÜHENDİSLERİNE “HUBUBATTA HASTALIK VE ZARARLILARI" EĞİTİMİ
KONYA
23.05.2011

Konya Şubemiz tarafından düzenlenen “Hububatta Hastalık ve Zararlıları” eğitimi S.Ü. Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda ZMO Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyemiz olan Doç. Dr. Nuh BOYRAZ tarafından verildi.

 

ZMO Konya Şubesi olarak Tarım Danışmanı sertifikasına sahip ve kendisini geliştirmek, var olan bilgilerini yenilemek isteyen Ziraat Mühendislerine  "Hububatta Hastalık ve Zararlıları" eğitimi düzenledik.

ZMO Konya Şube Binası eğitim salonunda 21 Mayıs 2011 Cumartesi günü 35 Ziraat Mühendisi meslektaşımızın katılımıyla gerçekleşen "Hububatta Hastalık ve Zararlıları" eğitimi S.Ü. Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda ZMO Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyemiz olan Doç. Dr. Nuh BOYRAZ tarafından verildi.

Yönetim Kurulu üyelerimizden Ekrem HUĞLU‘nun da bulunduğu "Hububatta Hastalık ve Zararlıları" eğitimi, ZMO Konya Şubesi II. Başkanımız Celil ÇALIŞ‘ın konuşmasıyla başladı. Önceki şube binamızda eğitim salonu olmadığından zorlandığımızı anımsatan ÇALIŞ,  yeni şube binasına geçmemizin ardından bugün itibarı ile düzenlemeye başladığımız meslek içi eğitimlerin devam edeceğini kaydetti. II. Başkanımız Celil ÇALIŞ şunları söyledi;

"Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmeti alımı için Serbest Tarım Danışmanı ile sözleşme yapan çiftçilere devlet 500 lira Tarım Danışmanı desteği veriyor. Devlet Tarımsal Danışmanlık Hizmetini karşılayarak çiftçiyi teşvik etmeye çalışıyor. Bu sistemin önümüzdeki dönemlerde değiştirilerek Ziraat Mühendislerine direkt olarak ödeme yapılması ile alınacak hizmetlerin uygulanabilirliği sağlanabilir. Projenin geliştirilmesiyle ülke tarımı ve ekonomisi önemli ölçüde gelişecektir." dedi.

Okunma Sayısı: 636
Fotoğraf Galerisi