TARIM DANIŞMANLARI KADRO İSTİYOR
Ülkemizde Tarımsal Yayım ve Danışmanlık sisteminin yaygın, etkin ve verimli bir yapıya kavuşmasını sağlamak amacıyla 2006 yılından beri, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti desteklenmektedir.
Tarım danışmanları, tarımsal yeniliklerin, gelişmelerin; tarımsal bilgi ve teknik uygulamaların, çiftçilerimize aktarılmasında; ülkemiz tarımının kalkınmasında rol üstlenmeyi kendine bir görev olarak kabul etmişlerdir. Samsun ilinde Ziraat Odalarında, Birliklerde ve serbest olarak çalışan 55 adet Tarım Danışmanı bulunmaktadır. Türkiye genelinde ise 1200’ e yakın Tarım Danışmanı görev yapmaktadır.
Tarım ve hayvancılıkta teknik ile tecrübeyi buluşturmazsanız ülke tarımının geleceğini yok edersiniz. Dünya nüfusunun hızla arttığı bir zamanda, gıdaya olan talebin artması ve buna bağlı olarak ileriki yıllarda gıda sıkıntısının yaşanması beklenilen bir durumdur. Dünyada ve ülkemizde geleneksel tarımla gıda açığının kapatılması mümkün değildir. Gıda arzını artırmak için yenilikçi tarım tekniklerini uygulanması gerekmektedir. TARIM DANIŞMANLARI yenilikçi tarım tekniklerinin uygulanmasında çok önemli bir rol üstlenmektedirler. Bu anlamda tarım danışmanlarını tarımsal uygulamalar içerisindeki önemi görmezden gelinemez.
1000 köye 1000 tarım gönüllüsü, Köymer ve Tar-Gel gibi Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geçmişte uygulamış olduğu projelerde görev yapan teknik elemanların hepsi kadroya geçmiştir. 2006 yılından beri devlet tarafından desteklenen, bu süre zarfında özveriyle sahada çalışarak deneyim kazanan, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerini Desteklenmesi adı altında görev yapan tüm Tarım Danışmanlarının da kadroya alınması gerekmektedir.