TARIM ÖĞRETİMİNİN 164. YILI KUTLANDI

TARIM ÖĞRETİMİNİN 164. YILI KUTLANDI
ADANA
12.01.2010

Çukurova Üniversitesi ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikle Tarım Öğretiminin 164. Yılı kutlandı.

 

Tarım öğretiminin 164. yılı programı, Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayzin B. KÜDEN ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanımız Şahin YETER‘in Atatürk Anıtı‘na çelenk koyması ile başladı. Mithat ÖZSAN Amfisi‘nde devam eden programda konuşan Şube Başkanımız Şahin YETER, "Ülkemizde 1970‘lerin başında 4 olan Ziraat Fakültesi sayısının 25‘e ulaştığını, Yozgat, Kırşehir ve Bingöl Ziraat Fakülteleri dışında kalan 22 fakültede lisans eğitiminin yapıldığını ve her yıl 300‘den fazla mezun verdiğini" kaydetti.

YETER, hızla açılan yeni fakültelerin, yetersiz eğitim olanakları ile hem eğitimin kalitesinin düşmesine hem de mezun sayısının hızla artmasına neden olduğunu, bu durumun meslekte ciddi istihdam sorunlarına yol açacağını belirtti. Çukurova topraklarının tarımsal amaçlar dışında kullanılması yoluyla kaybının tarımın en büyük tehdidi olduğunu vurgulayan YETER, tarım topraklarının kıskançlıkla korunmasının ortak geleceğimizin güvencesi olduğunu söyledi. Şube Başkanımız Şahin YETER konuşmasının son bölümünde, tarım topraklarının amaç dışı kullanımına yönelik yeni gelecek talepleri Ziraat Mühendisleri Odası olarak yargıya taşıyacağımızı bildirdi.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayzin B. KÜDEN, bu yıl başlanan eğitim - öğretim sisteminde ziraat fakültesi mezunlarının sayısının artacağı korkusunun yaşandığını belirterek ziraat fakültelerine alınacak öğrenci sayısının arttırılmaması ve yeni ziraat fakültelerinin açılmaması gerektiğini söyledi. KÜDEN, Ç.Ü. Ziraat Fakültesinin 43 yıldan bu yana Türkiye‘nin birçok ilinden gelen 10 bin 500‘ün üzerinde Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi ve Peyzaj Mimarı mezun ettiğini vurguladı.

Meslekte 30. ve 40. yılını tamamlayanlara plaketlerinin verilmesinden sonra, Ç.Ü. Devlet Konservatuarı katılımcılara klasik müzik dinletisi sundu.

Öğleden sonraki etkinlik programında Prof. Dr. Kenan DEMİRKOL, "Beslenme Demokrasisi" başlıklı konferansla katılımcıları bilgilendirdi.

Etkinliklere, CHP Adana Milletvekili Hulusi GÜVEL, Adana Valisi İlhan ATIŞ, Adana Vali Yardımcısı Fikret DENİZ, Tarım İl Müdürü Fikret COŞKUN, Ç.Ü. Rektörü Prof. Dr. Alper AKINOĞLU, Ç.Ü. Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mithat ÖZSAN, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur BÜYÜKFIRAT, ZMO Onur Kurulu Üyesi Ayhan BARUT, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

164. yıl kutlama programı akşam verilen kokteyl ile son buldu.       

Okunma Sayısı: 983
Fotoğraf Galerisi