TARIMA ÖZEL İLGİ - HÜRIŞIK GAZETESİ

MANİSA
02.01.2012
 

 

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İl Başkanı Turgay Koç ve partilerle birlikte Manisa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Demran ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Manisa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Demran, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz Manisa‘nın tarımsal konumunun, potansiyelinin bilincindeyiz. Ziraat mühendisliği diğer mesleklerden ayrı olarak çok geniş alana hitap ediyor. Tarımla ilgili her alanda ziraat mühendisliği vardır. Geniş bir sahaya hitap etmek başka bir meslekte yoktur. Temsil ettiğimiz grubun çok farklı sorunları var. Tüm bunları kucaklayıp meclisin ve ülkenin gündemine taşımayı istiyoruz. Manisalı vekillerimizden ve siyasi partilerimizden bu konuda destek istiyoruz. Son dönemde yaptığımız çalışmalarla Zirai ilaç bayilerimizin bir bakkal dükkanından farklı meslek grubu olduğunu ve zehir sattığının altını çiziyoruz. Bu arkadaşlarımızın konunun bilincinde olduğuna inanıyoruz. Ziyaretler ettik. Ziraat odaları, ticaret borsalarını ziyaret ettik.  Meslek gruplarımızı ürün bazında odaklayıp Manisa Bağcılık Araştırma Kurulu, Manisa Zeytin Araştırma Kurulu lokomotif ürünlerimizde kurullar oluşturup tek ses olarak;  ziraat odaları, ziraat mühendisleri odası ve ticaret borsaları ile sizin karşınıza çıkmak istiyoruz." diye konuştu.

TÜRKİYE‘DEKİ TARIM ARAZİLERİ ÖZEL YAPTIRIMLARLA KORUNMALI

Türkiye‘de tarım arazilerinin özel yaptırımlarla korunması gerektiğini ifade eden Özel, Türkiye‘nin alan ve nitelik olarak özellikle tarım yapılabilecek, sanayiye elverişli tıbbi değeri olabilen bitkilerin üretiminin yapılabileceği bir ülke olduğuna dikkat çekerek, "Bu topraklar ve bu imkanlar başka ülkelerin elinde olsa bırakın tarım arazilerini sanayileşmeye açmak tersine tarım arazilerin korunması için özel yaptırımlar uygulanır. Akhisar Ovası mentol değeri en yüksek tıbbi nanenin üretilebildiği bir yerdir. Spil Dağında 30‘un üzerinde o özellikte yetişebilen bitki vardır. Manisa Mesir macununun 41 çeşit baharattan yapılışının efsane değil gerçek oluşu buradan kaynaklanmaktadır."dedi. 

ZİRAAT MÜHENDİSLERİNİN YÜKLERİ AĞIR

Türkiye topraklarının verimliliği bakımından çok sayıda ziraat mühendisini istihdam etmesi gerekirken, hatalı tarım politikaları ve kontenjan politikaları nedeniyle ziraat mühendislerinin işsizlik sıkıntısı çeken ilk akademik grup olduklarını kaydeden Özel, bugün atanamayan öğretmenlerin sorununun ziraat mühendislerinin 25 yıllık sorunu olduğunu anlattı. Manisa Ziraat Mühendisleri Odası‘nın, ürünün kaybedildiği çok verimli bir ovanın ve çiftçinin kaderine terk edildiği bir bölgede yüklerinin diğer bölgelere göre daha ağır olduğuna işaret eden Özel, her zaman yanlarında olduklarını ve birlikte çalışmak istediklerini dile getirdi.  

 

Okunma Sayısı: 660