TARIMSAL ÖĞRENİMİN BAŞLANGICININ 171.YIL DÖNÜMÜ

TARIMSAL ÖĞRENİMİN BAŞLANGICININ 171.YIL DÖNÜMÜ
KONYA
17.01.2017
 

Tarımsal Öğrenimin 171. Kuruluş Yıl Dönümü münasebetiyle Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubemiz ve Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Konya Şubesi tarafından "Konya Ticaretinde Tarımın ve Tarımsal Öğrenimin Önemi" konulu panel düzenlendi. 

Panele; KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram SADE, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevat AYDIN, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin BAYDAR, Tarım İlçe Müdürleri, Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin ÇEVİK, KOP İdaresi Başkanı İhsan BOSTANCI, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet AKMAN, Tarım ile ilgili kurum ve kuruluşların müdürleri, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, özel sektör temsilcileri, meslektaşlarımız ve öğrenciler katıldılar. 

Başkanlığını Şube 2. Başkanımız Prof. Dr. Süleyman SOYLU` nun yaptığı panele KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram SADE ve Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin ÇEVİK panelist olarak katıldılar.

Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ panelin açılış konuşmasında tarım yerine ikame olmayan en önemli toplumsal olaydır. Gıda ötelenemeyen tek ihtiyaçtır. Bunu gidermek adına mesleğimize geçmişten günümüze kadar birçok sorumluluk düşmektedir. "Gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun Türkiye`nin ihmal edemeyeceği, öteleyemeyeceği tek meslek grubu tarımsal üretim tarımsal ticarettir. 2050 yılında dünya nüfusunun iki katına çıkacağı, bugünkü tarımsal arazilerin korunması durumunda üretimin iki katına çıkması gerektiği konusunda veriler net bir şekilde ortadadır. Şu an Türkiye 100 Milyona yakın insanı doyururken, 2050 yılında 250 milyon nüfusu yedirebilecek üretim kapasitesine sahip olması gerekiyor" dedi.

 

Okunma Sayısı: 209
Fotoğraf Galerisi