TARIMSAL ÖĞRETİM 169 YAŞINDA-MİLLİYET -09.01.2015

MANİSA
20.01.2015

Ziraat Mühendisleri Odası Manisa Şube Başkanı İbrahim Demran, değerini bulamayan ürün fiyatları ve yüksek girdi maliyetlerinin üreticileri zor durumda bıraktığını belirterek, "Üretici mutsuzken, ziraat mühendislerinin mutlu olması olanaksızdır" dedi.

 

 

Tarımsal Öğretiminin 169`uncu yılı dolayısıyla Ziraat Mühendisleri Odası Manisa Şubesi Cumhuriyet Meydanı`ndaki Milli Egemenlik Anıtına çelenk sundu. İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından açıklama yapan Başkan İbrahim Demran, değerini bulamayan ürün fiyatları ve yüksek girdi maliyetleri nedeniyle üreticilerin geçimini sağlayamaz hale geldiğini söyledi.

Demran, "Köylerden göç artmıştır. Tarımsal üretim, hızla şirketleşmektedir. Bu durum, gelecekte üretilen ürünlerin ne kadar sağlıklı olacağı ve ülkemizin sosyal yapısına yapacağı olumsuzluklar nedeniyle kaygılarımızı arttırıyor. İklim anormallikleri nedeniyle bitkisel üretimde riskler artmıştır. Tarım sigortaları, bitkilerin tüm dönemleri kapsayacak şekilde hakem heyetleri oluşturularak yeniden şekillendirilmelidir. Tarımın bilimsel öğrenimini almış meslek grubu olarak inancımız, ülkemiz tarımının geleceği üreticilerin topraklardan koparılmadan, kooperatif ve üretici birlikleri kanalıyla arazilerinin toplulaştırılması ve alet, makine parklarının kurulması ile olanaklıdır. Milletin efendisi olan köylülerimizin hakettiği refaha, tüketicilerimizin sağlıklı, bol ve ucuz gıdaya ulaşabilmesi, ziraat mühendislerinin kontrolünde yapılan tarımsal üretimle mümkün olacaktır. Üretici mutsuzken ziraat mühendislerinin mutlu olması olanaksızdır" şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı: 133