TARIMSAL ÖĞRETİMİN 166. YILDÖNÜMDE MESLEKTAŞLARIMIZLA BAŞAK BALOSU`NDA BULUŞTUK

TARIMSAL ÖĞRETİMİN 166. YILDÖNÜMDE MESLEKTAŞLARIMIZLA BAŞAK BALOSU`NDA BULUŞTUK
KONYA
18.01.2012

Konya Şubemiz tarafından geleneksel olarak düzenlenen Başak Gecemiz yoğun katılımla gerçekleşti.

 

 

Tarımsal Öğretimin 166. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Konya Şubemiz tarafından düzenlenen "Geleneksel Başak Gecesi" protokol ve Ziraat Mühendislerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Konya Rixos Otelde yapılan Başak Gecesi Başkanımız Özkan TAŞPINAR‘ın konuşmasıyla başladı. Başkanımız Özkan TAŞPINAR şunları kaydetti;

"Bugün Tarımsal Öğretimin 166. Yıldönümünü kutlamanın kıvancı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutlu günümüzde bizlerle beraber olan siz konuklarımıza şahsım ve Yönetim Kurulum adına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Ülkemizde ilk tarımsal eğitim-öğretim faaliyetleri, Osmanlı İmparatorluğu Tanzimat döneminde 10 Ocak 1846 tarihinde İstanbul da bugünkü adı ile Yeşilköy semtinde bulunan Ayamama Çiftliğinde Kurulan Mekteb-i Zirai Şahane ile başlamış ve bu tarihten itibaren 10 Ocak gününü kapsayan hafta ülkemizde Tarım Haftası olarak kutlanmaktadır.

Tarladan sofraya üretimin her aşamasında yer alan biz Ziraat Mühendisleri, tarım ve hayvancılıkta bilgi ve teknoloji üretme yarışında öne geçmek ve buna sevinmek istiyoruz. Çiftçilerimiz bizden üstün verimli tohumluk, yetiştiricilerimiz modern ve ileri teknolojiyle desteklenmiş yetiştirme teknikleri, kısacası üretken bir ülke olmamız için yol göstermemizi bekliyorlar. İşini iyi yaptığının farkında olan, donanımlı Ziraat Mühendisleri ile tarım ve hayvancılıkta ülke olarak yaşadığımız tüm sorunları çözümleyebilir, dünyada söz sahibi olabilir hatta mısırı, yağlı tohumları ve besi hayvanlarını dışarıdan ithal eden değil, dışarıya ihraç eden bir tarım ülkesi olabiliriz. Bu bağlamda Ziraat Fakültelerimize, ODA‘ mıza ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza önemli görevler düşmektedir.

166 yıl önce başlayan tarımsal eğitim-öğretim faaliyetleri bugün 25 ilde açılan ve ülkemizde tarımsal üretim düzeyini ve verimliliğini önemli ölçüde artmasını sağlayan Ziraat Fakülteleri ile devam etmektedir. Bu fakülteler bugüne kadar yaklaşık 100.000 civarında Ziraat Mühendisi yetiştirmiştir. Bugün odamıza kayıtlı 50.300, şubemize ise kayıtlı 1.560 Ziraat Mühendisimiz vardır. Öğretimde 166 yıllık köklü bir tarihsel geçmişe sahip bir meslek gurubu olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Bu vesile ile ülkemiz tarımına hizmet etmiş tüm meslektaşlarımızdan hayatta olanları saygı ile aramızdan ayrılanları da rahmetle anıyor ve 166 yıl boyunca tarım öğretimine emeği geçen tüm hocalarımıza şükranlarımızı sunuyoruz."

Protokol konuşmalarının ardından düzenlenen plaket töreninde Ziraat Mühendisliği mesleğinde 45 nci yıllarını dolduran Prof. Dr. Mehmet KARA ve Yüksek Ziraat Mühendisleri Hamdi BAŞIBEK, Cafer KURTOĞLU, Sefer DURMAZ, Süleyman ADAM, Metin Yürek DURUCAN‘a  plaket takdim edildi.

Şubemizin alımında ve tefrişatının tamamlanmasında bağışta bulunan KONYA ŞEKER, SAFA Tarım A.Ş, GÜR Tarım Ltd. Şti, EFORGANİK Tarım Ltd. Şti, ASTRANOVA Tarım Tic. San. A.Ş.,  KONYA TİCARET BORSASI, BİOTEK Tohumculuk Ltd. Şti, SEFER A.Ş, ASYA LALE (Ali Yetkin Tarım Tic. Ltd. Şti.)‘ne, MAKRO Tarım Tic. Ltd. Şti, KÖSEOĞLU Mobilya, MYVET Tarım Sulama Sistemleri Ltd. Şti, STF Tarım Sulama Sistemleri Ltd. Şti, AKSABAN Tarım Ltd. Şti. ALP Tarım Ltd. Şti, EKİZ Tohumculuk Ltd. Şti,  AYGIN Süt A.Ş.‘ne ODA‘mız adına birer teşekkür plaketi takdim edildi.

Okunma Sayısı: 1069
Fotoğraf Galerisi