TARIMSAL ÖĞRETİMİN 166. YILI KUTLANDI

TARIMSAL ÖĞRETİMİN 166. YILI KUTLANDI
ADANA
12.01.2012

Tarım Öğretiminin 166. yılı 10 Ocak 2012 günü kutlandı. Her yıl olduğu gibi Ç.Ü. Ziraat Fakültesi ve Şubemizin ortaklaşa düzenlediği etkinlikler Atatürk Anıtına çelenk konulması ve saygı duruşu ile başladı.

 

 

Ç.Ü. Mithat Özsan Amfisindeki  törende Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Bekir Sıddık KOÇ, Şube Başkanımız Şahin YETER, Ç.Ü.Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayzin KÜDEN, Ç.Ü. Rektörü Prof. Dr. Alper AKINOĞLU ve Adana Valisi Hüseyin Avni COŞ birer konuşma yaptılır. 

Öğrenci Temsilcisi Bekir Sıddık KOÇ uygulamalı derslerde yeterince uygulama yapılmadığını, uygulama alanılarına ulaşım araçlarının olmadığını, son sınıfın uygulama ağırlıklı olmasının yararlı olacağı ve fakülte tarafından oluşturulacak takip sistemi ile mezunların özellikle iş bulmaları konusunun takibi vs. konulara değindir.

Şube Başkanımız Şahin YETER, Ziraat Fakültesi sayısının 26 olduğunu mezun olan meslektaşlarımızın iş bulamadıklarını, bugün sulanabilir topraklarımızın %50 sini suya kavuşturamadığımızı, tarımsal üretimde girdi fiyatlarının yüksekliği nedeniyle 2,5 milyon hektar arazide üretim yapılmadığını, özellikle mazot, gübre ve tohumda  ağır vergi yükü ve  dışa bağımlılığımız nedeniyle üretimde desteklerin çok yetersiz kaldığını ve rekabet edemediğimizi, pamuk ve soya gibi ürünlerde dekara 2 kat daha fazla ürün almamıza rağmen ithal  etmek zorunda kaldığımızı, son çıkan mevzuatlarla biyoyakıt miktarlarının artırılma kararları ile arazilerin biyoyakıt üretilen ürünlerin üretimine kayacağını ve tarım topraklarına saldırıların devam ettiğini vurguladı.

Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof Dr. Ayzin KÜDEN ve Ç.Ü. Rektörü Alper AKINOĞLU daha çok eğitim ve öğretimdeki sorunlara değindiler.

Adana Valisi Hüseyin Avni COŞ da, tarım topraklarının korunması gerektiğini ve bunun için gereken her şeyin yapıldığını, dünyada tarımsal üretimde 7. sırada olduğumuzu bunda ziraat fakültelerinin, hocaların, ziraat mühendislerinin, teknikerlerin ve teknisyenlerin paylarının büyük olduğunu, topraklara suyu götürmekle sorunun çözülmediğini, suya kavuşmuş topraklarda yanlış uygulamalar nedeniyle çoraklaşmanın ve diğer sorunların yaşandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Uygun AKSOY "Tarım Ürünleri, Kalitesi ve Tüketici Beklentilerindeki Değişimler" konulu bir konferans verdi.

Şubemiz Türk Halk Müziği Ekin Korosunun konserinden sonra meslekte 30, 40 ve 50. yıllarını tamamlayan öğretim üyeleri ve meslektaşlarımıza Ziraat Fakültesi ve Odamız tarafından plaket sunuldu.

Kutlama programı kapsamında daha sonra Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Akif Kansu Toplantı Salonunda Prof. Dr. Ayzin B. KÜDEN, Prof. Dr. Alaettin SABANCI, Prof. Dr. Uygun AKSOY ve Prof. Dr. Nebahat SARI‘nın panelist oldukları "Tarım Eğitimi ve Araştırmaları ile Tarımsal Üretimdeki Son Gelişmeler" konulu panel yapıldı.

Kutlamalar akşam Ç.Ü. Sosyal Tesislerindeki kokteylle sona erdi. 

 

Okunma Sayısı: 965
Fotoğraf Galerisi