TARIMSAL ÖĞRETİMİN 168. YILDÖNÜMDE MESLEKTAŞLARIMIZLA BAŞAK GECESİNDE BULUŞTUK

TARIMSAL ÖĞRETİMİN 168. YILDÖNÜMDE MESLEKTAŞLARIMIZLA BAŞAK GECESİNDE BULUŞTUK
KONYA
21.01.2014

Meslektaşlarımızla Başak Gecesi`nde biraraya geldik.

 

Tarımsal Öğretimin 168. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Konya Şubemiz tarafından düzenlenen "Geleneksel Başak Gecesi"ne meslektaşlarımızın ilgisi yoğundu.

Başak Gecesi, Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ‘ın, tarımın değişen dünya koşullarına uyum sağlayabilmesi için teknoloji ve eğitimle daha iç içe olması gerektiğini ifade ettiği açılış konuşması ile başladı. Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ şunları kaydetti;

"Çiftçiyi bilgi ile buluşturan, bitkisel ve hayvansal üretim ile endüstriye hammadde temininden, biyodizel gibi tarımsal kaynaklı enerji üretimine, hatta küresel ısınmanın kontrol altına alınmasına kadar çok geniş bir alanda Ziraat Mühendisleri görev almaktadır. Bugün ülkemiz tarımında yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen üretimin verim ve kalitesinin artması Ziraat Mühendisleri sayesinde olmuştur. Giderek artan dünya nüfusunun ihtiyaçları doğrultusunda mesleğimizin bizlere yüklediği görev ve sorumluluklarla beraber mesleğimizin önemi de artmıştır. Ülkemizin gıda üssü olarak sürdürülebilir, verimi, kalitesi yüksek, sağlıklı tarımsal üretim ile Konya‘da tohumluk üretiminde son yıllarda oluşturulan ivmenin daha da yükseltilmesinde, Konya‘nın en önemli tarımsal sorunu olan tarımsal altyapının biran önce çözüme kavuşması adına elimizden gelen gayretlerle hizmet edeceğimize ve gerekli kamuoyunun oluşturulması için çalışacağımıza kuşkunuz olmasın.

Ülkemizin ekonomik kalkınmasının tarımdan geçtiği bilinci kabul edilerek, çiftçiliğin meslek haline getirilmesi gerekmektedir.

168 yıl önce Halkalı Ziraat Mektebinde başlayan ilk tarımsal eğitim-öğretim faaliyetleri bugün 27 ilde açılan ve ülkemizde tarımsal üretim düzeyini ve verimliliğini önemli ölçüde artmasını sağlayan Ziraat Fakülteleri ile devam etmektedir. Bu fakülteler bugüne kadar yaklaşık 100 bin den fazla Ziraat Mühendisi yetiştirmiştir. Bugün odamıza kayıtlı 56 bin üzerinde, şubemize ise kayıtlı bin 650 Ziraat Mühendisimiz vardır. Öğretimde 168 yıllık köklü bir tarihsel geçmişe sahip bir meslek grubu olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Bu vesile ile ülkemiz tarımına hizmet etmiş tüm meslektaşlarımızdan hayatta olanları saygı ile aramızdan ayrılanları da rahmetle anıyor ve 168 yıl boyunca tarım öğretimine emeği geçen tüm hocalarımıza şükranlarımızı sunuyoruz."

Kürsüye davet edilen 8. ve 9. dönem Konya Şube Başkanı Özkan TAŞPINAR, Tarımsal Öğretimin 168. Yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen Başak Gecesi‘nde bir arada olmanın mutluluğunu ifade etti.

Konya Rixos Otelde gerçekleştirilen Başak Gecesi‘nde, Ziraat Mühendisliği mesleğinde 35 nci yıllarını dolduran Saadet Aynur YAŞLI, Halil ÇİFTÇİ, Prof. Dr. Fikret AKINERDEM, Prof. Dr. Mustafa KONAK, Abdüllatif KARA, Mustafa TİTREK ve Nezih ŞİŞMAN‘a birer plaket takdim edildi.

Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ, II. Başkanımız Prof. Dr. Süleyman SOYLU ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ali Fuat HAMURCU, Nuran UYSAL, Fuat KUNDURACI, Tamer DEĞER ve Gamze AKBAŞ; 8. ve 9. Dönem Konya Şube Başkanı Özkan TAŞPINAR ile Yönetim Kurulu Üyeleri Sevim YÖNET, Ekrem HUĞLU ve Prof. Dr. Nuh BOYRAZ‘a ODA‘mıza verdikleri hizmetlerden dolayı birer teşekkür plaketi takdim ettiler.

Gece müzik eşliğinde eğlence ile devam etti.

Okunma Sayısı: 283
Fotoğraf Galerisi