TARIMSAL ÖĞRETİMİN 170. YILINI MESLEKTAŞLARIMIZLA ÇOŞKUYLA KUTLADIK

TARIMSAL ÖĞRETİMİN 170. YILINI MESLEKTAŞLARIMIZLA ÇOŞKUYLA KUTLADIK
KONYA
12.01.2016

Zirai Öğretimin 170. Yıldönümünü kutlamaları kapsamında, Konya Şubemiz tarafından düzenlenen "Geleneksel Başak Gecesi"ne meslektaşlarımızın ilgisi yoğundu.

 

Tarımsal Öğretimin 170. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Konya Şubemiz tarafından düzenlenen "Geleneksel Başak Gecesi" kamu kurum ve kuruluşlarının müdür, amir ve başkanları, TMMOB‘a bağlı meslek odası başkanları ve temsilcileri ile Ziraat Mühendislerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Rixos Otelde gerçekleştirilen Konya Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehter Takımının Konseri ile başlayan Başak Gecesi, Konya Şubemizden II. Başkanımız Prof. Dr. Süleyman SOYLU, Başkanımız Celil ÇALIŞ ve KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram SADE`nin dünyada ekonomik anlamda söz sahibi olabilmek için tarımın ve Ziraat Mühendisliği mesleğinin önemine dikkat çektikleri ve bir arada olmanın mutluluğunu ifade ettikleri açılış konuşmaları ile devam etti.

Tarımsal Öğretimin 170. Yılında üyelerimiz Şükrü SİNANGİL, Recep DAĞDAŞ, Mevlüt BÜYÜKESEN ile Hasan Hüseyin ÇIRAK`a "45. Yıl Emek Ödülü", üyelerimiz Yılmaz BAHTİYARCA, Ali ÖZDEMİR, Mustafa TİRELİOĞLU, Mürsel AYRANCI, Mustafa AKIN, Bahri KARAMAN, Ahmet YILMAZ, Hasan GÜRLER ile Alptekin İLGÜN`e "35. Yıl Emek Ödülü" takdim edildi.

Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 2015 yılı "Uluslararası Toprak Yılı"na atfen Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubemiz tarafından topraklarımızın gelecek nesillere kullanılabilir bir şekilde aktarılması konusunda duyarlılığı sağlamak amacıyla 2015 yılında pek çok etkinlik düzenledik. Toprağa saygı ve gelecek nesillere kullanılabilir şekilde aktarılması konusunda toplum ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerden biri olan Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin katıldığı "Toprağa Saygı" konulu akrilik ve yağlı boya çalışmaları resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere gecede hediyeleri takdim edildi.

Toprağın önemine dikkat çekmek amacıyla Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubemiz Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliği ile düzenlediği 2015 Yılı Toprak Futbol Turnuvası sonunda etkinliğe katılan tüm takımlara madalya, 4 ncü olan Sector Spor`a, 3 ncü olan Taşpınar Spor, 2 nci olan Şeker Spor ile 1 nci olan Ziraat Gücü Spor`a da gecede düzenlediğimiz törende kupaları takdim edildi.

Gece müzik eşliğinde eğlence ile devam etti.

Okunma Sayısı: 274
Fotoğraf Galerisi