TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK İL TEKNİK KOMİTESİ II. TOPLANTISI

TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK İL TEKNİK KOMİTESİ II. TOPLANTISI
KONYA
14.10.2011

“Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komitesi 2011 Yılı II. Toplantısı” na II. Başkanımız Celil ÇALIŞ katıldı

 

Konya Valiliği Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Makamı toplantı salonunda 11 Ekim 2011 Salı günü gerçekleşen "Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komitesi 2011 Yılı II. Toplantısı" na II. Başkanımız Celil ÇALIŞ katıldı. Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin öneminin konuşulduğu toplantıda, 2011 Yılı Tarımsal Danışmanlık Hizmeti sunan kurum ve kuruluşlarının denetleme raporları görüşüldü.

Toplanıda II. Başkanımız Celil ÇALIŞ şunları dile getirdi;

Önceki yıllarda Tarım Danışmanlığı yapmak isteyenler 3 haftalık bir eğitim sürecinden sonra sınava alınmakta ve devamında başarı olanlara Tarım Danışmanı Sertifikası verilmekteydi.  Bu sayede Tarım Danışmanları işlerini nasıl bir yöntem izleyerek yapmaları gerektiğini ve daha pek çok konuda eğiticilerden de faydalanarak gerekli donanımlarını sağlayabiliyorlardı. Çeşitli sebeplerle kaldırılan eğitimlerin en azından merkezi yapılan sınavdan sonra başarılı olan Tarım Danışmanlarına tekrar verilmelidir ki Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmetleri hedef ve amaçlarına ulaşabilsin.

Tarım Danışmanlığının yaygınlaştırabilmesi, ancak  Tarım Danışmanı desteğinin çiftçiye değil direk danışmana verilmesi ve işletme başına değil birim alana göre ödeme yapılması ile sağlanabilir.

Ayrıca Tarım Danışmanlığı Şirketlerinin denetlenmesinde bulundukları illerdeki "Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komitesi" ne yetki verilmesi danışmanlık hizmetlerinin doğru yöntemlerle yapılarak hedeflenen amacına ulaşmasında büyük önem taşımaktadır.  

Tarım Danışmanları ve çiftçiler arasından yapılan sözleşmelerin Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komitesi tarafından da onaylanması ileride yaşanabilecek sorunlar için tedbir oluşturacaktır.

Okunma Sayısı: 621
Fotoğraf Galerisi