TEOS BAĞ VE ŞARAP ÇALIŞTAYI

DENİZLİ
29.09.2010

İzmir Seferihisar'da yapılan Çalıştaya, Denizli Şube Başkanımız İbrahim GÜR katıldı.

 

Şube Başkanımız, 23-24 Eylül 2010 tarihlerinde Seferihisar/İzmir‘de, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünce düzenlenen ‘‘Teos Bağ ve Şarap Çalıştayı‘‘na katılarak görüş ve önerilerini aktardı.

Konu ile ilgili akademisyenler, şarap işletmesi yetkilileri, yazarlar ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin katıldığı çalıştayda, şarapçılık sektörünün sorunlarının çözümünün yanında geleceğine dair görüş ve öneriler de dile getirilerek, bir sonuç bildirisi hazırlandı. Çalıştayda, Şarap sektörünün turizmle ilişkilendirilmesi, şarap ve kırsal kültürün geliştirilmesi ve tanıtılması üzerinde özellikle durularak, Şubemizin koordinatörlüğünde 2011 yılında Kasım ayında Denizli‘de gerçekleştirilecek olan II. Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu‘nun sektörün tüm taraflarının katılımıyla gerçekleştirilmesi karar altına alndı.

Çalıştayda birçok kez söz alan Şube Başkanımız, görüş ve önerilerini dile getirerek, sektörün sürdürülebilirlik ve daha fazla istihdam ve katma değer yaratma noktasında desteklenmesi, kırsal turizm potansiyelimizin geliştirilmesi vb. konularda ulusal bir politikanın oluşturularak, üretici-tüketici-devlet işbirliğinin kurulması gerektiğini belirtti.

Okunma Sayısı: 1077