TERMİK SANTRALE KARŞI KASALARLA DİLEKÇE TAŞIDILAR

TERMİK SANTRALE KARŞI KASALARLA DİLEKÇE TAŞIDILAR
ESKİŞEHİR
08.02.2018
 

07 Şubat 2018 Çarşamba 11:57

Eskişehir`de yapılması planlanan termik santrale karşı Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu (ESÇEP) tarafından toplanan 25 bin  dilekçe kasalarla getirilerek  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü‘ne teslim edildi. Dilekçelerin teslim edilmesinden önce il müdürlüğü önünde bir açıklama yapan Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu (ESÇEP) sözcüsü Selim Kurnaz, engellemelere karşın 25 bin imza topladıklarını ifade ederek, "Büyük  engellemelere karşı  bu dilekçeleri, 2 gün bize stant izni vererek tek tek topladık. İzin verilseydi bu sayı 200-250 bini bulurdu. Ne yazık ki bütün engellemelere karşı bu sayıya ulaşamadık" dedi.

İZİN ALAMADIK

Daha sonra söz alan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy,  Eskişehirlilerin kömür termik santral yapımına karşı olduğunu ifade ederek,"Bir aylık çabanın sonucu bu. Herkesin bireysel çabası.  Eskişehirliler kendileri koşarak getirdiler bu imzaları. Platform olarak defalarca stant kurma ve imza toplama kampanyası başlatmak için izin istedik. Fakat bu izinleri alamadık ve stantları kuramadık. Eskişehirliler kendi çabalarıyla bize bu imzaları koşarak getirdiler. Biz bu stantları kurabilseydik. İmza sayımız katlanırdı. 2 gün içerisinde toplanan 25 bine yakın dilekçe var. İmza sayısının bir önemi yok. Eskişehirli kömürlü termik santral istemiyor. Bunun lütfen bakanlığımızca da anlaşılmasını istiyoruz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze bugün dilekçelerimiz asillerini getirdik. Üstlerinde yazılar var. 4 ayrı farklı kuruma dağıtımın yapılmasını arzu ediyoruz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza da gönderilmesi isteniyor. Çalışmalarımız devam edecek" dedi.

ANKARA`DA KRİTİK TOPLANDI

Cuma günü Ankara`da ÇED toplantısının yapılacağını söyleyen Akçasoy, "Cuma günü Ankara`da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘nda Eskişehir`den kurumlarında katılacağı ÇED toplantısı olacak. Bizim arzumuz oraya gitmek. Bu imzaları oraya da götürmek. Bakanlığın kayıtlarına girmesini sağlamak. Cuma günü Ankara`ya gideceğiz. Eskişehir`den kurumlar görüş bildirmek için gidecekler.  Eskişehirli kömürlü termik santral istemiyor. Biz başka yatırımlar istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

  

 

Okunma Sayısı: 132
Fotoğraf Galerisi