TMMOB 3. MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARI KADIN KURULTAYI DÜZENLENDİ

TMMOB 3. MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARI KADIN KURULTAYI DÜZENLENDİ
BURSA
18.11.2013

Kurultaya Şubemiz adına üyelerimiz Esen OCAK ve Emsal ÇOBAN katıldı.

 

 

TMMOB 3. MÜHENDİS, MİMAR ve ŞEHİR PLANCISI KADIN KURULTAYI  

TMMOB 3. Kadın Kurultayı 16-17 Kasım 2013 tarihlerinde Ankara‘da TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) Teoman ÖZTÜRK Konferans Salonu‘nda gerçekleşti.

TMMOB 3. Kadın Kurultayı, kurultay Düzenleme Kurulu Başkanı ve TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi Ayşe IŞIK EZER ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SOĞANCI açılış konuşmasıyla başladı.

Açılış konuşmaları sonrasında Marmara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü‘nden Dr. Zeynep BEŞPINAR‘ın "Türkiye‘de Kadın Politikaları-Gericilik ve Piyasacılık Sarmalında Kadınlar" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Yemek arasından sonra kurultay tarafından alınan kararla İMO Teoman ÖZTÜRK Konferans Salonu önünde siyasi iktidarın sistemli bir şekilde gerici yaklaşımla harmanlanarak dayatılan, kadını toplumsal yaşamın dışına iten politikaları üzerine bir basın açıklaması yapıldı.

İlk günün öğleden sonraki oturumunda KESK Kadın Sekreteri Canan ÇALAĞAN "Toplumsal Cinsiyet Rolleri Açısından Türkiye‘de Kadın Emeği", TTB Kadın Kolu‘ndan Müge YETENER "Kadına Yönelik Şiddet; Nedenleri ve Sonuçları" konularında sunum yaparken, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza METİN ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi‘nden Taksim Dayanışma Platformu Sözcüsü Mücella YAPICI "Gezi Sürecinde Kadın" başlıklı oturumda Gezi direnişi sırasında yaşadıklarını katılımcılarla paylaştılar.

Daha sonra, "TMMOB‘de Kadın Örgütlülüğü" oturumunda TMMOB Kadın Çalışma Grubu Başkanı Ülkü KARAALİOĞLU "Kadın Kurultayları ve Kadın Çalışmalarının Değerlendirilmesi", TMMOB 3. Kadın Kurultayı Düzenleme Kurulu Başkanı Ayşe Işık EZER "Örgütlenme ve Mücadele Olanakları" başlıklı sunumları gerçekleştirdiler.

Kurultayın ilk günü Adana, Ankara, Antalya, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Trabzon ve Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonlarının sunumlarıyla sona erdi.

Kurultayın ikinci gününde ise, 15 ilde düzenlenen yerel kadın kurultaylardan gelen karar önergeleri tartışıldı ve oylamaları yapıldı.

Ankara‘da gerçekleşen kurultaya Şubemiz adına üyelerimiz Esen OCAK ve Emsal ÇOBAN katıldı. 

Okunma Sayısı: 425
Fotoğraf Galerisi