TMMOB 60. YIL KOKTEYLİ

TMMOB 60. YIL KOKTEYLİ
İZMİR
20.10.2014

TMMOB’nin 60. kuruluş yıldönümü düzenlenen kokteylle kutlandı.

 

 

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi`nde gerçekleştirilen kokteyle, TMMOB`ye bağlı odaların temsilcilerinin yanı sıra çeşitli meslek örgütlerinden temsilciler ve aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu`nun da bulunduğu belediye başkanları ve milletvekilleri katıldı. Kokteylde bir konuşma yapan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri Melih Yalçın, 1954 yılında kurulan TMMOB`nin, 60. yılında da mühendislerin, mimarların, şehir plancılarının sorunlarının halkın sorunlarından ayrı tutulamayacağı, sorunların çözümünün büyük ölçüde emekçi sınıfların sorunlarının çözümünde yattığı gerçeğini ifade ettiğini belirterek, "Bu ifade gereği, TMMOB, kendi meslek alanları ile ilgili olarak ülkemizdeki siyasal sistemi tüm yönleri ile sergilemeye çalışmakta; emekten, demokrasiden yana olanlarla ortak mücadele etmektedir" dedi. TMMOB`nin emek ve demokrasiden yana olanlarla ortak bir mücadele yürüttüğünü dile getiren Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"TMMOB, 60. yılında da; karanlığa karşı aydınlığa; baskıcı, otoriter yönetim anlayışına karşı özgürlük ve demokrasiye; ırkçı ve milliyetçi anlayışın beslediği linç kültürüne karşı bir arada kardeşçe ve barış içinde yaşama; her şeyin para-kâr olduğu piyasa anlayışına karşı eşitliğe, emekçi sınıfların haklar mücadelesine, işsizlik, yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele taleplerine sahip çıkmaktadır.

TMMOB, 60. yılında da; eşit, özgür, demokratik bir Türkiye`de bir arada yaşamı savunmakta, korkmadan, sinmeden, geri adım atmadan temel hak ve özgürlüklere sahip çıkmakta, inisiyatif kullanmakta ve mücadele etmektedir.

TMMOB, 60. yılında da mücadelesini siz emek ve demokrasiden yana kurum ve kuruluşlarla yürütmeye özen göstermekte, bununla gurur duymaktadır.  TMMOB, 60. yılında da geri, karanlık, yağma düzenine karşı ülkemizdeki tüm emek ve demokrasi güçlerini ortak mücadeleye çağırmaktadır.

Kapitalizmin ve emperyalizmin askeri, ekonomik, politik ve kültürel tüm örgütlerinden, sömürü ve eşitsizliklerden bağımsız, "Bir Başka Dünya, Bir Başka Türkiye Mümkün"dür, bizim yolumuz budur. Yüreği insan sevgisiyle dolu TMMOB örgütlülüğünü, hiçbir güç bu yoldan geri döndürememiştir ve 60. yılında da döndüremeyecektir. 60. yılımız kutlu olsun."

Kokteyl, Efedrin müzik grubunun dinletisiyle devam etti.

Kokteyle Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ, II. Başkanımız Ahmet TOMAR, Yazman Üyemiz Ela DALÇAM, Sayman Üyemiz Kurtuluş BİNGÖL Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mine PAKKANER, Ufuk BİRTÜRK ve Melike FREHATOĞLU katıldı.

Okunma Sayısı: 65
Fotoğraf Galerisi