TMMOB BURSA İKK KADIN KOMİSYONUNDAN BAŞKÖY KADINLARINA DAYANIŞMA ZİYARETİ

TMMOB BURSA İKK KADIN KOMİSYONUNDAN BAŞKÖY KADINLARINA DAYANIŞMA ZİYARETİ
BURSA
14.03.2014

TMMOB İKK Kadın Komisyonu 1 Mart 2014 günü Orhaneli Başköy kadınlarına 8 Mart öncesi dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

 

TMMOB İKK KADIN KOMİSYONU BAŞKÖY KADINLARINA DAYANIŞMA ZİYARETİ

01 Mart 2014 tarihinde bileşeni olduğumuz TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu olarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında mermer ve taş ocakları nedeniyle içme ve kullanma sularının kirletilmesine karşı mücadele eden Bursa‘nın Orhaneli Başköy Köyü kadınlarına dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

TMMOB İKK Kadın Komisyonu Başkanı Ziraat Mühendisi Esen OCAK, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Genel Merkez II. Başkanı Elektronik Mühendisi Neriman USTA ve Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Dönem Sözcüsü TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilcisi Necla YÖRÜKLܑnün konuşmalarının ardından Bursa Tabip Odası‘ndan Dr. Ayşenur YENTÜRK ve TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi II. Başkanı Bahar MESTAN bölgedeki mermer ve taş ocakları nedeniyle yaşadıkları sağlık sorunları ve sudaki kirlilik hakkında Başköy kadınlarının sorularını cevaplandırdı. 

Bu ziyaretle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi Bursa akademik odalarının kadın üyeleri olarak Başköy kadınlarının mücadelelerinde yanında olduğunu ve Türkiye‘nin başka yerlerinde de kendileri gibi doğalarına, sularına, topraklarına ve çevrelerine sahip çıkan kadınlar olduğu vurgulandı ve buna dair derlenmiş fotoğraflardan hazırlanan sunum gerçekleştirildi.

Etkinliğe Şubemiz adına üyelerimiz Esen OCAK ve Fatma ATALAY katıldı. 

 

Okunma Sayısı: 159
Fotoğraf Galerisi