TMMOB DÜNYA GIDA GÜNÜ 2019 SEMPOZYUMU
TMMOB Dünya Gıda Günü 2019 Sempozyumu, TMMOB önderliğinde; ODA’mız, Gıda Mühendisleri Odası ve Kimya Mühendisleri Odası tarafından “Sürdürülebilir Gıda ve Tarımın Ekonomi Politiği/ Güvenli Gıda” konu başlığında 19 Ekim 2019 Cumartesi günü düzenlenecektir.
Sempozyum programı şöyledir:
TMMOB DÜNYA GIDA GÜNÜ 2019 SEMPOZYUMU "Sürdürülebilir Gıda ve Tarımın Ekonomi Politiği/ Güvenli Gıda" 19 Ekim 2019 İMO Rüştü Özal Salonu (Necatibey Caddesi No:57 Kızılay-Ankara) |
|
PROGRAM |
|
09.30-10.00 |
Kayıt |
|
|
10.00-10.45 |
Açılış Konuşmaları |
Kemal Zeki TAYDAŞ, Gıda MO Y.K. Başkanı (3 Oda Başkanı Adına ) |
|
Emin KORAMAZ, TMMOB Y.K. Başkanı |
|
Viorel GUTU, FAO Türkiye Temsilcisi |
|
|
|
10.45-11.00 |
Kahve Arası |
|
|
11.00-11.30 |
Açılış Konferansı: |
Prof. Dr. Ahmet ŞAHİNÖZ "Neo-liberal Politikalar Açlığa Çare Oldu mu?" |
|
|
|
11.30-12.30 |
1.Oturum "Sürdürülebilir Gıda ve Tarım`ın Ekonomi Politiği" |
Oturum Başkanı Dr. Ali UĞURLU / KMO Y.K.Başkanı |
|
Konuşmacılar: Prof. Dr. Emine OLHAN "Gıda ve Tarımın Ekonomi Politiği" Adnan Çobanoğlu "Üretici ve tüketiciler açısından örgütlülük" |
|
|
|
12.30-13.30 |
Öğle Yemeği Arası |
|
|
13.30-15.00 |
2.Oturum "Güvenli Gıda" |
Oturum Başkanı Özden GÜNGÖR / ZMO Y.K. Başkanı |
|
Konuşmacılar: "Sağlıklı Beslenme için Gıda Sistemleri Yaklaşımı” Keigo OBARA – FAO Gıda Güvenliği Yetkilisi Çağatay GÜLER "Halk sağlığı ve beslenme" Doç. Dr. Yeşim SOYER Prof. Dr. Zülküf AYDIN |
|
|
|
15.00-16.00 |
Forum ve Kapanış |