TMMOB DÜNYA GIDA GÜNÜ 2019 SEMPOZYUMU
TMMOB Dünya Gıda Günü 2019 Sempozyumu, TMMOB önderliğinde; ODA’mız, Gıda Mühendisleri Odası ve Kimya Mühendisleri Odası tarafından “Sürdürülebilir Gıda ve Tarımın Ekonomi Politiği/ Güvenli Gıda” konu başlığında 19 Ekim 2019 Cumartesi günü, İMO Teoman Öztürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Sempozyumda açılış konuşmaları; Üç Oda’yı temsilen Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zeki TAYDAŞ, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ ve BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilcisi Viorel GUTU tarafından yapıldı.
Açılış konferansında, Başkent Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ahmet ŞAHİNÖZ "Neo-liberal Politikalar Açlığa Çare Oldu mu?" konu başlığında açıklamalarda bulundu.
1.Oturumun: "Sürdürülebilir Gıda ve Tarımın Ekonomi Politiği" konu başlığında, Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali UĞURLU’nun başkanlığında düzenlendi. Konuşmacılar; Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Emine OLHAN "Gıda ve Tarım‘ın Ekonomi Politiği", Üzüm Üreticileri Sendikası (ÜZÜM-SEN) Genel Başkanı Adnan ÇOBANOĞLU "Üretici ve Tüketiciler Açısından Örgütlülük" konu başlıklarında sunumlar yaptılar.
2.Oturum: “Güvenli Gıda” konu başlığında, ODA Başkanımız Özden GÜNGÖR’ün başkanlığında düzenlendi. Konuşmacılar; Prof.Dr. Zülküf AYDIN "Gıda Bağımsızlığı ve Türkiye‘de Tarımın Neo-Liberal Dönüşümü", Doç. Dr. Yeşim SOYER "Sürdürülebilir Gıda Güvenliği", Prof.Dr. Çağatay GÜLER "Halk Sağlığı ve Beslenme" ve FAO Gıda Güvenliği Uzmanı Keigo OBARA "Sağlıklı Beslenme için Gıda Sistemleri Yaklaşımı" konu başlıklarında sunumlar yaptılar.
TMMOB`ye bağlı Odaların, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin, akademisyenlerin, meslektaşlarımızın, üyelerimizin ve öğrencilerimiz katılım sağladığı sempozyum, soru cevap bölümü ile sona erdi.