TMMOB İKK BASIN AÇIKLAMASI

TMMOB İKK BASIN AÇIKLAMASI
ADANA
19.03.2010

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu, kirli ve yozlaşmış ilişkilerin sadece son meclis tartışmalarında adı geçenlerle sınırlı olmadığı, soruşturmanın gitmesi gereken yere kadar derinleştirilmesi gerektiğini bildirdi.

 

Rüşvet iddiaları üzerine partisinden istifa etmek zorunda kalan ve savcılıkça soruşturulmaya başlanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak‘a yönelik TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu 18 Mart 2010 Perşembe günü bir basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasını TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Adına İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah BAKIR okudu.

Yapılan açıklamada, "Dürüstlük Esastır. Önemli olan görevdeyken dürüst kalabilmektir" ilkesiyle hareket ettiğini her fırsatta dile getiren Sayın Büyükşehir Belediye Başkanının adının "İmar Düzenlemelerinden Rant Sağlama " iddiaları ile anılması üzücü ve düşündürücüdür" denildi.

Büyükşehir Belediyesinde yaşanan bu tartışmaların, başkan ve meclisinin, şehrin geleceğini şekillendirecek bütüncül imar planları yapmak yerine ranta dayalı tadilatlar ile uğraştığını ifade eden Bakır, şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediyesinin arsa alım satımı ve imar düzenlemeleriyle, belediye başkanının ailesi ve yakınlarının ciddi oranlarda rant elde ettiği, Menekşe Köyü‘ndeki, Süleyman Demirel Bulvarı‘ndaki, Kenan Evren Bulvarı‘ndaki gayrimenkullerinde net bir şekilde görülmektedir. "Dürüstlük Esastır. Önemli olan görevdeyken dürüst kalabilmektir" ilkesiyle hareket ettiğini her fırsatta dile getiren Sayın Büyükşehir Belediye Başkanının adının "İmar Düzenlemelerinden Rant Sağlama " iddiaları ile anılması üzücü ve düşündürücüdür. Tüm bu yaşananlardan sonra, gerek Sayın Büyükşehir Belediye Başkanının ve gerekse bu tartışmalarda adı geçen meclis üyelerinin iddiaların açıklığa kavuşturulana kadar mevcut görevlerini sürdürmemeleri etik bir davranış olacaktır. Tüm Adana kamuoyu gibi bizler de bu kirli ve yozlaşmış ilişkilerin sadece son meclis tartışmalarında adı geçenlerle sınırlı olmadığını, soruşturmanın gitmesi gereken yere kadar derinleştirilmesi gerektiğini düşünüyor, bu iddiaların açıklığa kavuşturulmasını, ilgili makamlardan bekliyor, ilimizin rüşvet-cinayet-yolsuzluk-haksız kazanç gibi kelimelerle anılmasını istemiyoruz."

Okunma Sayısı: 901
Fotoğraf Galerisi