TMMOB-KESK-DİSK-TTB SOMA FACİASI I. YILI SOMA MİTİNGİ

TMMOB-KESK-DİSK-TTB SOMA FACİASI I. YILI SOMA MİTİNGİ
BURSA
18.05.2015

Miting 16 Mayıs 2015 tarihinde facianın meydana geldiği Manisa`nın Soma İlçesi`nde düzenlendi.

 

16 Mayıs 2015 tarihinde 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının birinci yılında Manisa‘nın Soma İlçesinde DİSK, KESK, TMMOB ve TTB iş cinayetlerine, taşerona ve sefalet ücretlerine karşı yaşamı savunmak için yürüdü.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB`nin çağrısıyla Soma`da düzenlenen yürüyüş ve mitinge işçi, memur, esnaf binlerce kişi katıldı. Türkiye‘nin birçok ilinden otobüslerle ilçeye ulaşanlar İstasyon Meydanı‘nda toplandı. Yürüyüşe  saat 12.30‘da başlandı, Madenci Heykeli‘ne yüründü ve hayatını kaybedenler anısına heykele karanfiller bırakıldı. Miting Cengiz Topel Meydanı‘nda gerçekleştirildi.

Mitingde düzenleyici örgütler adına DİSK Başkanı Kani Beko, KESK Eş Başkanı Şaziye Köse, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, TTB Merkez Konseyi Başkanı Beyazıt İlhan birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Soma Çocuk ve Madenci Korosu da mini konser verdi.

Mitinge TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubemiz adına Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY, Yönetim Kurulu Üyemiz Sönmez ERBİL ve üyelerimiz katıldılar.

Okunma Sayısı: 68
Fotoğraf Galerisi