TMMOB ÜCRETLİ MÜHENDİS MİMAR, ŞEHİR PLANCILARI VE İŞSİZLİK BURSA YEREL KURULTAYI

TMMOB ÜCRETLİ MÜHENDİS MİMAR, ŞEHİR PLANCILARI VE İŞSİZLİK BURSA YEREL KURULTAYI
BURSA
27.09.2011

TMMOB Ücretli Mühendis Mimar, Şehir Plancıları ve İşsizlik Kurultayı düzenlendi.

 

 

TMMOB Bursa İKK tarafından "Ücretli  Mühendis Mimar, Şehir Plancıları ve İşsizlik Kurultayı" 17 Eylül 2011 Cumartesi günü düzenlendi.

Sabah 10:00‘da düzenlenen "Güvencesizlik, Mühendisler ve Sendikalaşma"  konulu panelde; Denizcan Kutlu (Ankara Ün. Siyasal Bilgiler Fak.) "Güvencesizlik ve Çalışma Yaşamında Güncel Gelişmeler" konusunda, Neriman Usta (EMO Bursa Şubesi Yazmanı) "KESK‘ in Kuruluş Dönemi ve Mühendisler-Telekom Örneği" konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Aynı gün saat 13: 00‘ de başlayan Kurultayda Divan Başkanı Ercüment Şahin ÇERVATOĞLU (Makine Müh. Bursa Şb. Sekreteri) ve Yazman Esen OCAK (Ziraat Müh. Odası) seçildi.

Kurultayda önergeler üzerinde yapılan konuşmalarda ve önerilerde; mühendis, mimar ve şehir plancılarının çalışma yaşamında karşılaştıkları sorunlar, güvencesizlik ve ağırlıklı olarak sendikalaşma ve örgütlenme konuları ele alınıp, TMMOB‘nin bu konularda yapması gerekenler ve beklentiler dile getirildi. Sunulan önergeler oy birliği ile kabul edilip karara bağlandı.

 

Okunma Sayısı: 636
Fotoğraf Galerisi