TMMOB ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI KONYA ŞUBE BAŞKANI CELİL ÇALIŞ` IN ANADOLU'DA BUGÜN GAZETESİ RÖPORTAJI

TMMOB ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI KONYA ŞUBE BAŞKANI CELİL ÇALIŞ` IN ANADOLU'DA BUGÜN GAZETESİ RÖPORTAJI
KONYA
08.02.2016

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Celil ÇALIŞ Anadolu'da Bugün Gazetesine verdiği röportajda Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar ve beraberinde gelen kar ve yağmur yağışları bitkileri nasıl etkilediği hususlarında açıklamalarda bulundu.

 

 "TOPRAK UYANMAYA BAŞLIYOR"

 

 Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Celil ÇALIŞ, yağışların sevindirici ama yeterli olmadığını söyledi. Son iki aylık sürecin kurak geçtiğini belirten ÇALIŞ, sevindirici yönünün ise don olaylarının fazla yaşanmaması olduğunu kaydetti. Bundan sonra yaşanacak yağışlarının bitkiler açısından önemli olduğunun altını çizen ÇALIŞ, "Önümüzdeki haftadan itibaren cemreler düşecek. Toprak uyanmaya başlayacak. Hububata verdiğimiz gübrelerin bir kısmı o zaman kullanılsa da, çok yağış olmadığı için bunlar kullanılabilir bir pozisyonda. Meydana gelecek yağışla ve oluşan nemle birlikte, bunlar harekete geçecek" dedi.

 

 "GÜBRELEME TEKNİĞİNE VE ÇEŞİDİNE DİKKAT"

 

 Üreticilere seslenen ÇALIŞ, üst gübreleme zamanının yaklaştığını belirterek, gübrelemenin yağışlarla beraber, zararı en asgari dereceye indireceğini kaydetti. Konya`da 1.6 milyon hektar alanında doğaya bağlı tarım yapıldığını ifade eden ÇALIŞ, daha fazla yağışa ihtiyaç olduğunu, gübreleme tekniğine ve gübre çeşidine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

 ÇALIŞ, "Gübreleme tekniği ile oluşacak yağışlarla, geçtiğimiz dönemde ki yağışsız sezonda ki oluşan zararı en aza indirme adına el birliği ile çalışmalıyız" dedi.

Okunma Sayısı: 68
Fotoğraf Galerisi