TMMOB ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ KOLU YÖNERGESİ
TMMOB ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ KOLU YÖNERGESİ
AMAÇ
Madde 1 – Bu Yönetmeliğin amaçları aşağıdaki gibidir.
a) Ziraat Mühendisliği eğitiminin ve öğrenciliğinin sorunlarını araştırıp, diğer ileri ülkelerde uygulanan modellerden de yararlanarak öneriler geliştirmek, geliştirilen önerilerin gerçekleştirilmesi için girişimlerde bulunmak, bu konularda komisyonlar kurmak.
b) Ziraat Mühendisliği öğrencilerinin bilimsel ve kültürel çalışmalar yapabilmesi için uygun koşulların yaratılmasına katkı sağlamak.
c) Ziraat Mühendisliği öğrencilerinin, kendi sorunlarının ve ülke sorunlarının çözümüne yönelik kamuoyu oluşturulmasına çalışmak.
d) Üniversitelere ve Ziraat Fakültelerine yönelik politikalar oluşturmak ve çağdaş, demokratik, bilimsel bir kurum olmasına katkı sağlamak.
e) Ziraat Mühendisliği öğrencilerinin sosyal, kültürel, sanatsal gereksinimlerinin karşılanmasına katkı sağlamak. Bunların sosyal, kültürel, sanatsal ürünlerinin sunulmasına, yayılmasına çalışmak.
f) Ziraat Mühendisliği öğrencileri kolu çalışmalarına, ziraat fakültelerinin tüm öğrencilerinin geniş katılımını sağlamak.
ÜYELİK
Madde 2 – TMMOB Ziraat Mühendisliği öğrenci kolları, yukarıdaki amaçlar doğrultusunda çalışmak isteyen Ziraat Mühendisliği öğrenimi yapan öğrencilerin katılımına açıktır. Bunlardan 3 ve 4. sınıf öğrencilerine Yönetim Kurulu Kararı ile ön üye kimliği verilir. Ön üye kimliği almış olan Ziraat Mühendisliği öğrencileri ODA Genel Kurullarına katılabilirler. Ancak, oy, seçme ve seçilme hakları yoktur. Mezun olan ön üyenin kimlik belgesi geri alınır, Oda üye kaydı yapılır ve kimlik belgesi verilir.
ORGANLARI
Oda Öğrenci Temsilciliği
Madde 3 – Her Ziraat Fakültesinin Ziraat Mühendisliği öğrencilerinden Oda gözetiminde kendi aralarından seçtikleri ya da Odalarca belirlenen Oda öğrenci temsilcisi ve yardımcısından oluşur.
ÇALIŞMA ŞEKLİ
Madde 4 – Öğrenci kolları, Oda veya Şube yönetim kurulunca görevlendirilen bir yönetim kurulu üyesi, Oda İl Temsilcisi veya yardımcısı ya da bunlar tarafından görevlendirilen oda üyesi ile koordinasyon içinde çalışırlar.
Oda öğrenci temsilcisi ve yardımcısı Oda’nın bulunulan il içerisinde yaptığı işyeri temsilcileri toplantısına katılabilirler.
Ayrıca TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkezince düzenlenen Danışma Kurulu toplantılarına da Oda öğrenci kolu temsilcisi ve/veya yardımcısı davet edilir.
MALİ HÜKÜMLER
Madde 5 – Öğrenci kollarının ayrı bütçeleri yoktur. Çalışmalarında Oda bütçesinden Oda’nın bu konulardaki yasal düzenlemeleri ve bütçe olanakları çerçevesinde yararlanabilirler. Öğrencilerden üyelik ödentisi alınmaz.
YÜRÜRLÜK
Madde 6 – Bu Yönerge TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu’nun 08/05/2001 günlü ve 1070 sayılı kararı ile yürürlüğe girmiştir.
YÜRÜTME
Madde 7 – Bu Yönerge TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu tarafından yürütülür.