TMMOB ZMO 1. ÖĞRENCİ YAZ EĞİTİM KAMPI

TMMOB ZMO 1. ÖĞRENCİ YAZ EĞİTİM KAMPI
İZMİR
23.09.2014

1. Öğrenci Yaz Eğitim Kampı ile odamızın geleceğine bir tuğla koyduk...

 

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Öğrenci Yaz Eğitim Kampı, 8-14 Eylül 2014 tarihleri arasında Karaburun Mordoğan‘da E.Ü. Ziraat Fakültesi Araştırma Uygulama ve Eğitim Tesisi‘nde İzmir Şubemiz yürütücülüğünde gerçekleştirildi.

Öğrenci Yaz Eğitim Kampı ile Ziraat, Su Ürünleri, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği ve Tütün Teknolojisi Mühendisliği Fakültelerinde okuyan öğrenci üyelerimizde; Ziraat Mühendisleri Odası ve TMMOB örgütlülüğü, mesleki dayanışma, sosyal ve kültürel gelişim, mühendisin toplum ve yaşam içerisindeki yeri gibi konularda farkındalık yaratmak amaçlanmıştır.

Kampımız 8 Eylül Pazartesi günü İzmir Kent İçi gezisi ile başladı. Kent Gezisinin ardından Mordoğan‘a geçilerek kamp alanına yerleşildi. Kampın açılış oturumuna Genel Başkanımız Özden GÜNGÖR, Genel Sekreterimiz Kamil BAYRAM, İzmir Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ, Muğla Şube Başkanımız Uluhan KORKUT ve II. Başkan Ünal KİRAZ, İzmir Şube II. Başkanımız Ahmet TOMAR, Yazman Üyemiz Ela DALÇAM, Yönetim Kurulu Üyemiz Prof. Dr. Enver DURMUŞOĞLU ve Ertar Kimya Genel Müdürü Feyzullah KORKUT katıldı. Kampın ikinci gününden itibaren ise Yönetim Kurulu Üyemiz Ufuk BİRTÜRK kampa katılırken, ilerleyen günlerde Yönetim Kurulu üyelerimiz Mine PAKKANER ve Melike FERHATOĞLU öğrencilere eşlik etti.

İzmir Şube Başkanımız açılış konuşmasında, kampın düzenlenme amacı ve program hakkında bilgi aktardı. Genel Başkanımız Özden GÜNGÖR, kampın amacına ulaşmasının Odamızın geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Muğla Şube Başkanımız Uluhan KORKUT da, kampın önemine işaret ederek Mordoğan‘da olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Açılıştan sonra yapılan kamp bilgilendirme oturumunda kamp programı tartışmaya açılıp, kamp kuralları öğrencilerimizle birlikte tartışılarak demokratik bir ortamda birlikte karar alma ve birlikte yönetme ilkesi kampa hakim kılındı.

Kampın birinci oturumunda TMMOB Başkanı Mehmet SOĞANCI "TMMOB Örgütlülüğü" ve 2. Oturumda İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz OYAN "Sevr‘den Lozana" başlıklı sunumlarını yaptılar. 3. Oturumda Ankara Milletvekili ve Eski Oda Başkanımız Doç Dr. Gökhan GÜNAYDIN, "Türkiye‘nin Sosyoekonomik Dönüşümü: Dönemsel Analizler" konulu bir konferans verdi. Doç Dr. Hakan KAYKAÇ ve Doç. Dr. Ali ULAŞ, Temel Denizcililik Eğitimi ve Alternatif Olta Balıkçılığı atölyesinde öğrencilerimizle birlikte oldular. E.Ü. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın OLGUN fakülte hakkında bilgi aktarırken, İBB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ziya Çavdar da yaptıkları çalışmalardan bahsetti. 

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç SOYER, "Sakin Şehir Seferihisar" başlıklı oturumda Seferihisar‘da yaptıkları çalışmaları anlatarak, yerelliğin önemi, yerel değerler, kültürler ve tatların korunması, özellikle yerli tohumlarımızın korunmasının önemine dikkat çekti. Kampın son oturumunda  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU öğrencilerimizle bir araya gelerek, Tarımda Yerelde Kalkınma Vizyonuyla yaptıkları çalışmaları aktardı. Oda Genel Sekreterimiz Kamil BAYRAM da ZMO Örgütlülüğü konusunda bilgi verdi.

Kamp süresince bu oturumlar dışında mesleki tanıtım saatlerinde tarımsal firmalarımız üyelerimizle bir araya gelerek, mesleki deneyimleri ve firmalarının yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aktardılar. Ayrıca spor karşılaşmaları, kamp ateşi gibi etkinliklerle kamp daha eğlenceli bir hale geldi.

Kampın son günü yapılan değerlendirme oturumunda öğrencilerimiz, kampa çok tedirgin geldiklerini ancak burada samimi ve çok demokratik bir ortam bulduklarını, Odaya bakışlarının değiştiğini ifade ederek kamptan çok güzel duygularla ayrıldıklarını aktardılar.

Kamp süresi boyunca öğrencilerimiz iş bölümüyle kampın yönetimini birlikte gerçekleştirdiler. İzmir ZMO Genç üyeleri de Türkiye‘nin çeşitli illerinden katılan arkadaşlarına konukseverliklerini gösterdiler.

Okunma Sayısı: 258
Fotoğraf Galerisi