TOPRAK BAYRAMI VE 2015 ULUSLARARASI TOPRAK YILI BASIN TOPLANTISI

MERKEZ
13.06.2015
 

  – BASINA ÇAĞRI –

TOPRAK BAYRAMI VE 2015 ULUSLARARASI TOPRAK YILI BASIN TOPLANTISI

13 Haziran 2015

  

Ülkemizde her yıl 11-17 Haziran tarihleri arası Toprak Bayramı olarak kutlanmakta ve bir dizi etkinlikle toprak konusunda farkındalık yaratılmaya çalışılmaktadır. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü`nün (FAO) 2015 yılını Uluslararası Toprak Yılı ilan etmesiyle bu yılki Bayram kutlamaları daha coşkulu biçimde gerçekleştirilmektedir.   

Toprak doğanın ve yaşamın vazgeçilmez varlıklarındandır. Açlığın, yoksulluğun, eşitsizliklerin yaşandığı bir dünyada ülkemiz sahip olduğu zengin toprak varlıklarını çok iyi korumak ve geleceğe aktarmak durumundadır. Toprak Bayramı ve Uluslararası Toprak Yılı kapsamında düzenlediğimiz etkinliklerin topraklarımızın korunması ve sürdürülebilir kullanımı açısından önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. 

Bu kapsamda katılımcı kuruluşlar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB), Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi (AÜZF), Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO), FAO, Türkiye Toprak Bilimi Derneği ve TEMA tarafından konuyla ilgili olarak, 14 Haziran 2015 Pazar günü, saat 11.00`de kahvaltılı basın toplantısı yapılacaktır.  

Basın toplantısına GTHB Toprak Reformu Genel Müdürü Gürsel KÜSEK, AÜZF Dekanı Prof. Dr. Gökhan SÖYLEMEZOĞLU, ZMO Başkanı Özden GÜNGÖR, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül AKIN, Türkiye Toprak Bilimi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayten NAMLI ve TEMA Vakfı temsilcisi Av. Süleyman ÇETİN katılacaktır.

Basın Toplantısına, tüm yazılı ve görsel basın üyeleri davetlidir.

 

 

Tarih : 14 Haziran 2015, Pazar

Saat   : 11.00

Yer      : TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Lokali

              Karanfil Sk. 28/19 Kızılay / ANKARA

Okunma Sayısı: 138