TOPRAK KORUMA PROJESİ EĞİTİMİ

TOPRAK KORUMA PROJESİ EĞİTİMİ
ADANA
17.03.2011

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliği ile 14 – 18 Mart 2011 tarihlerinde Ziraat Mühendisleri için Toprak Koruma Projesi Eğitimi düzenlendi.

 

Şube Başkanımız Şahin YETER,  5 gün sürecek eğitim süresince kursiyerlere 16 saat teorik, 24 saat ise uygulamalı proje hazırlama eğitimi verileceğini, kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verileceğini söyledi.

PROJE ANA KONULARI

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fuat ŞENOL Arazi Değerlendirme ve Kullanım Planlaması, Tarım Dışı Kullanım Projeleri (Katı Atık Depolama, Akaryakıt İstasyonları, Kum ve Malzeme Ocakları), Doç. Dr. İsmail ÇELİK Teras ve Çevirme Kanallarının Dizaynı, Toprak Kayıplarının Hesaplanması ve Buna Göre Tedbirlerin Projelendirilmesi, Havza Yüzey Akış Miktarlarının Belirlenmesi, Erozyonla kaybolan toprak miktarının ve yüzey akış miktarlarının hesaplanması ve Oyuntu kontrolünde özel önlemler, Toprak koruma yapıları (Çevirme kanalları, Teraslar, Vb.), Prof. Dr. Suat ŞENOL, Dr. Mahmut DİNGİL ise Veri toplama, değerlendirme, harita bilgisi, büro çalışmaları, Arazi çalışmaları (Havza Yönetimi, Arazi Kullanımı, Doğal ve Teknik Sınıflandırma), erozyonla kaybolan toprak miktarının ve yüzey akış miktarlarının hesaplanması konuları hakkında bilgi verecek.

 

Okunma Sayısı: 711
Fotoğraf Galerisi