TOPRAK KORUMA PROJESİ EĞİTİMİ BAŞLADI

TOPRAK KORUMA PROJESİ EĞİTİMİ BAŞLADI
KONYA
21.02.2012

Konya Şubemiz tarafından düzenlenen “Toprak Koruma Projesi Eğitimi” başladı.

 

 

Ziraat Fakültelerinin Toprak, Kültürteknik, Tarımsal Yapılar ve Sulama bölümleri ile Tarım Teknolojisi Programının Toprak, Tarımsal Yapılar ve Sulama alt programlarından mezun olan veya diğer bölümlerden mezun olup da, en az 2 yıl süre ile kamu ve özel sektörde bu konularda çalıştığını belgeleyen ODA‘mız üyesi Ziraat Mühendislerine yönelik Konya Şubemizin düzenlediği "Toprak Koruma Projesi Eğitimi" başladı.  

ZMO Konya Şube Binamız eğitim salonunda 20 Şubat 2012 Pazartesi günü başlayan "Toprak Koruma Projesi Eğitimi, S.Ü. Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Cevdet ŞEKER, Doç. Dr. Mehmet ZENGİN, Doç. Dr. Refik UYANÖZ ve Yrd. Doç. Dr. H.Hüseyin ÖZAYTEKİN tarafından veriliyor.

II. Başkanımız Celil ÇALIŞ, Yönetim Kurulu üyelerimiz Ekrem HUĞLU ve İsmail TOKLU‘nun da bulunduğu "Toprak Koruma Projesi Eğitimi"nin açılışı Başkanımız Özkan TAŞPINAR‘ın; eğitimin içeriğinden, "Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu Uygulama Yönetmeliği" ile 5403 sayılı "Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu"ndan, her türlü toprak veya arazi sınıflaması çalışmalarında 06 Mayıs 1960 tarihli ve 7472 sayılı Ziraat Yüksek Mühendisliği Hakkında Kanun ve buna bağlı olarak 24 Ocak 1992 tarihli ve 21121 sayılı Resmi Gazete‘de yayımlanarak yürürlüğe konulmuş olan "Ziraat Mühendislerinin Görev ve Yetkilerine İlişkin Tüzüğün yetki verdiği teknik elemanların sorumluluğundan, tarım arazileri sınıfları ve arazi yetenek sınıflarının hizmet içi eğitiminden geçmiş en az iki Ziraat Mühendisi tarafından da arazi ve/veya toprak etütleri yapılmak suretiyle belirlenebileceğini anlattığı konuşmasıyla başladı.

5 gün sürecek olan eğitim 24 Şubat 2012 Cuma günü yapılacak olan değerlendirme sınavıyla sona erecektir.

Okunma Sayısı: 946
Fotoğraf Galerisi