TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİNDE "İÇ SU VE KIYI BALIKÇILIĞININ SORUNLARI" ÜZERİNE BASIN AÇIKLAMASI YAPTIK

TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİNDE "İÇ SU VE KIYI BALIKÇILIĞININ SORUNLARI" ÜZERİNE BASIN AÇIKLAMASI YAPTIK
TRABZON
22.06.2017
 

Şube Başkanımız Cemil PEHLEVAN, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Avni AYDIN ve Coşkun KUTUROĞLU, Doğu Karadeniz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet MUTLU, KTÜ Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Muzaffer FEYZİOĞLU, Doç. Dr. Coşkun ERÜZ ve Balıkçılık Kooperatifleri Başkanları ile birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde “İç Su ve Kıyı Balıkçılığının Sorunları” üzerine basın açıklamasında bulundular.

Basın açıklamasında; Maçka Altındere Vadisinde yer alan alabalık tesisleri, HES ler ve taşkın koruma çalışmaları nedeni ile faaliyetlerini sürdüremez hale gelen ve balık üretim havuzlarında artık patates ve fasülye yetiştirilen balıkçılık sektörünün sorunları ve bu sorunların çözüm önerileri ile ilgili görüşleri kamuoyu ile paylaşıldı.

Denizlerde kontrol ve denetimlerin yetersiz oluşu, bilinçsiz ve kaçak avlanma neticesinde üreme olgunluğuna gelmeden avlanan Karadenizin olmazsa olmazı hamsinin ve diğer balıkların yok olma tehlikesine karşı sektörün bütün paydaşlarını dikkatli olmaya çağırarak sürdürülebilir balıkçılığın evrensel kurallarına herkesi uymaya davet ettiler.

Okunma Sayısı: 211
Fotoğraf Galerisi