TRABZON KENT SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TRABZON KENT SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TRABZON
10.09.2011

Trabzon Kent Sempozyumu 8-10 Eylül 2011 tarihleri arasında Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi`nde gerçekleştirildi.

 

TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen Trabzon Kent Sempozyumu 8 - 10 Eylül 2011 tarihleri arasında Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi‘nde gerçekleştirildi.

İki salonda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen sempozyumda 13 oturum düzenlendi. Kent planlaması, Trabzon tarihi, kentsel dönüşüm, kent sosyolojisi, doğal afetler ve afet yönetimi, tarım, orman ve hayvancılık, sosyo-ekonomik durum ve işsizlik, çevre ve atık yönetimi, Trabzon‘da kadın olarak yaşamak, turizm kent bilgi sistemleri, enerji ve doğal kaynaklar, ulaşım olmak üzere belirlenen oturum başlıkları altında ilgili konularda dallarında uzman konuşmacılar ile gerçekleştirilen sempozyuma 600‘ü aşkın katılımcı ilgi gösterdi.

Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanımız Mehmet TAÇOĞLU‘nun oturum başkanlığını üstlendiği "Sosyo-Ekonomik Durum ve İşsizlik" konulu oturuma konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Aziz KONUKMAN "Trabzon Kentinin Türkiye Ekonomisindeki Rolü ve Gelişim Önerileri" , M.Suat HACISALİHOĞLU "Trabzon‘da Ticaret ve Sanayi" , Sinan BORLUK "Doğu Karadeniz Bölgesi Açısından Sosyo-Ekonomik Durum ve İşsizlik" , Ali Rıza SANDALCILAR "Bölgesel İhracatın Bölgesel Ekonomik Büyüme Üzerindeki Etkileri:Trabzon Alt Bölgesi Örneği" konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.

Oturum; yapılan sunumlar neticesinde Trabzon‘un sosyo-ekonomik durumu, işsizlik oranı, sebepleri ve gelecek dönemlerde beklenen sorunlar açıklanarak ve çözüm önerileri sunularak son buldu. 

Okunma Sayısı: 585
Fotoğraf Galerisi