TRABZON ŞUBEMİZİN "1. KAR ŞENLİĞİ" BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

TRABZON ŞUBEMİZİN "1. KAR ŞENLİĞİ" BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
TRABZON
05.02.2014

Şubemizce 2 Şubat 2014 Pazar günü düzenlenen "1. KAR ŞENLİĞİ" etkinliğimiz büyük ilgi gördü.

 

Trabzon Şubemizin 2 Şubat 2014 Pazar günü 2100 rakımlı Zigana Dağında Gümüşkayak Tesislerinde ilkini düzenlediği ve geleneksel hale getirmeyi planladığı "1. KAR ŞENLİĞİ" renkli görüntülere sahne oldu.

Yarı yıl tatili olması sebebiyle üyelerimizin aileleriyle birlikte katıldığı ve özellikle de çocuklarımızın yoğun ilgi gösterdiği şenlikte kızak yarışları, karda halat çekme yarışı vb. etkinlikler gerçekleştirildi. Çocuklar ve büyükler arasında ayrı ayrı yapılan halat çekme yarışında heyecanlı anlar yaşandı. Meslektaşlarımız doğa ve kar ile iç içe doyasıya vakit geçirdiler. Canlı kemençe eşliğinde yöresel türkülerin seslendirildiği şenlikte kar üzerinde horon oynandı. Şenliği Anadolu Ajansı muhabirleri de takip etti.

Şube Başkanımız Yahya ÇAVDAR 1. Kar Şenliği dolayısıyla A.A muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Kar Şenliğimizi geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz, temel amacımız üyelerimizin kaynaşmasını sağlamaktır. İklim değişiklikleri son yıllarda ülkemizde de etkisini göstermeye başladı. Bunu bölgemizde de hissetmeye başladık. Sürekli yağış sebebiyle güneşe hasret Karadeniz insanları olarak güneşi gördüğümüzde sevinirdik ama artık yağmur yağdığı zaman sevinmeye başladık" diye konuştu.

Kuraklığın önümüzdeki yıllarda dünyada ciddi riskler oluşturabileceğini ifade eden Çavdar, "Kuraklıkla ilgili önlemlerin ülkemizde de ivedilikle alınması gerekiyor. Ülkemiz su zengini bir ülke olmamakla birlikte, su kaynaklarının kirletilmesi ve israf edilmesi neticesinde mevcut kaynaklar da günden güne azalmaktadır. Kar ise yeraltı su kaynaklarını besleyen, ekosistem açısından en önemli yağış şeklidir. Dolayısıyla kar, kâbus değildir, kar hayattır, tarımda berekettir" dedi.

1. Kar Şenliğimizin görüntülü haberine aşağıdaki linkten ulaşılabilir:

http://www.haberler.com/zigana-da-kar-senligi-2-5618045-haberi/

 

Okunma Sayısı: 308
Fotoğraf Galerisi