TRANSGENİK ÜRÜNLER ALERJİ YAPIYOR! - BUGÜN
Genetiği değiştirilmiş organizma ya da "transgenik ürünler" adı verilen 700‘den fazla ürünün başında mısır, patates, soya, buğday, pamuk, domates, pirinç ve bazı balık türleri geliyor.
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın, Amerika ve Arjantin‘den yılda 2 milyon tonun üzerinde genetiği değiştirilmiş soya ve mısır ithal edildiğini söyleyerek, "Bu ürünler antibiyotiğe dayanıklı mikroorganizma oluşturuyor. Ayrıca alerjik reaksiyonlara sebep oluyor. Brezilya kestanesinden gen aktarılan transgenik soyalar alerji yaptıklarından marketlerden toplanmış, İngiltere‘de transgenik soya nedeniyle soya alerjisinde yüzde 50 artış yaşanmış ve star link‘ transgenik mısır çeşidi alerjen olduğundan ABD‘de üretimden kaldırıldı. Genetiği değiştirilmiş ürünlere ilişkin tüketicinin hiçbir bilgi edinme hakkı yok ve bunlar ülkemizde yeniyor" dedi.